X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Boekverslag: Of mice and men (tl 4e klas)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +5 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van misspink misspink Auteur op infoyo sinds
07 Oktober 2008


Bekijk het profiel van misspink
Datum: 29-10-2008
Auteur: Misspink
Het hele verhaal in het kort.Het is een verhaal over 2 mannen, Lennie en George genaamd,die precies elkaars tegenovergestelde zijn en ook het tegenovergestelde van alle andere mensen. Ze zijn altijd samen en dat levert vaak een hoop problemen op. Ze gaan een boerderij kopen en Lennie wil konijnen fokken in allerlei verschillende kleuren. Een onmogelijke droom maar lukt dat ?..

Inhoud

samenvatting blz. 1 t/m 10 .
Chapter 1: by the pool ( blz 1 t/m 6 ).
Chapter 2: suppertime ( blz 1 t/m 10).

2 mannen komen doodmoe aan op een mooi plaatsje met een uitzicht op een grote rivier en Bergen. Ze zijn op weg naar hun nieuwe werk.
Het plaatsje waar ze aankomen heet Soledad. Hier overnachten ze en eten ze. Lennie is erg vergeetachtig dus moet George hem eraan herinneren wat ze gaan doen en waar ze heen gaan. George; “we gaan op een ranch werken”. Toen wist Lennie het weer, maar wat George ook zei was dat hij zich heel ergs stil moest houden en niks mocht zeggen, want Lennie heet het verstand van een kind van 5.als de baas dat zou zien worden ze echt niet aangenomen. George vind Lennie een obstakel (iets/iemand die in de weg staat) nu kan George niet vrij zijn en een vaste baan zit er voor hem ook niet in, maar hij vind het zielig voor Lennie. Zonder George overleeft Lennie het nog geen dag.

Samenvatting blz. 10 t/m 17 .
Chapter 3 : arrival at the ranch

Ze zijn gearriveerd op de ranch/boerderij. Ze ontmoeten een oude man die hen meeneemt naar de blokhut waar ze zouden gaan slapen. De baas is niet blij, hij had Lennie en George namelijk al die morgenvroeg verwacht. Toen de baas aankwam in de blokhut vroeg hij hun namen en waarom zo ze laat waren. Lennie zweeg en zei niks. George antwoordde voor hem omdat ze hadden afgesproken dat Lennie niks zou zeggen zodat ze eerst zouden zien dat hij zo sterk als een stier is en erna pas dat hij mentaal behoorlijk achterligt. de baas wilde Lennie ook horen praten maar dat deed Lennie natuurlijk niet. De baas snapt niet waarom George zoveel moeite doet. George verzint dat Lennie zijn neef is en dat hij de moeder van Lennie heeft belooft om op voor hem te zorgen , omdat hij vroeger toen hij nog klein was voor het hoofd was getrapt door een paard. Lennie snapt hier dus helemaal niks van en zodra de baas weg was vroeg hij ook “ben ik echt voor me hoofd getrapt?” .even later ontmoetten ze Curley
(de zoon van de baas) hij vraagt waar zijn vader is. Toen pas zag hij de 2 mannen staan. Hij spande zijn spieren,maakte van zijn hanen vuisten. Hij leek klaar om te vechten en liep op de 2 af. Curley vuurt een hoop vragen op Lennie af en ze worden allemaal beantwoord door George. Hierdoor word Curley nog bozer. Curley gedraagt zich als iemand die veel voorstelt en stoer wil zijn in aanzien van zijn vader en om zijn vriendin te houden.

blz. 18 t/m 21
Chapter 4 : Charley’s wife

George spreekt af met Lennie dat zodra Curley in hun buurt komt Lennie weg moet gaan en zo ver mogelijk uit de buurt van Curley blijven moet.
Op dat moment komt een van de werkteams terug ( the grain team).
Een meisje staat aan de deur. Ze heeft veel lippenstift op haar lippen en heeft heel veel make-up op. Ze zocht Curley. George verteld haar dat hij net weg was en ze leunde met haar rug tegen de deurpost met haar handen op haar rug zodat je de vorm van haar lichaam nog beter zag.
Lennie keek haar vol verwondering aan. Ze keek niet naar Lennie maar ze wist dat hij haar bekeek. Ze vroeg aan slim waar Curley was en hij vertelde haar dat hij naar haar huis was. Ze keek bezorgt, Zei gedag en rende naar haar huis toe. George vond haar een hoer en Lennie vond haar mooi. Volgends George gaat zij voor 20 euro nog met een andere man naar bed. George waarschuwt hem voor haar en verteld hem dat hij uit de buurt moet blijven van haar. Lennie vind de plaats waar ze zijn niet meer leuk en wil weg. George zegt hem dat ze eerst wat geld moeten verdienen en erna weggaan want hij vind het op de ranch ook niet fijn. Lennie wil meteen vertrekken maar ze moeten eerst geld verdienen en dan pas kunnen ze gaan. “de andere mannen komen eraan” ,zegt George, “dus ben stil!”.

Blz. 22 t/m 25
Chapter 5 : Slim’s puppies
De mannen hadden zich gedoucht. Een man kwam naar binnen hij had nat haar en hij bond ze bijeen( zijn naam was Slim). Hij was een stille serieuze man. Aan zijn gezicht kon je niet zien hoe oud hij was, misschien 35 of 50 je kon het niet zien. Slim gaat tegenover George zitten en ze hebben een praatje over hoe hard Lennie werken kan en hoe sterk hij is, maar ook over hoe dom hij is. Na het gesprek kwam er nog een man binnen (zijn naam was Carlson). Hij begroete slim en keek toen naar Lennie en George. George stelt zichzelf en zijn partner voor aan Carlson.
Slim’s hond heeft de avond ervoor puppies gekregen. Het waren er 9 maar 4 ervan had slim weggegooid deze waren te zwak en zijn arme hond kon ze niet alle 9 voeden. Slim wist nog niet wat hij met de puppies ging doen maar hij vertelde dat de oude hond van de oude man toe was aan vervanging. De bel rinkelde het was tijd voor eten. Lennie keek vol blijheid naar George en George wist meteen dat Lennie een puppy wilde.
Op dat moment kwam Curley binnengerent en eiste te weten of ze een meisje gezien hadden. George vertelde hem dat hij haar een anderhalf uur terug gezien had en ook dat ze hem zocht. Curley keek boos en rende weer terug naar buiten omdat de 2 mannen toch niet wisten waar ze was.

blz. 25 t/m 30
Chapter 6 : Lennie in weed
.

Elke middag was hetzelfde. Na het eten speelde de mannen een spelletje met paardenhoeven in de hitte van de zon. Binnen in de blokhut zitten Slim en George ze hebben het over de hond die Lennie zo graag wou. Hij mocht er een hebben van Slim. Ze hadden het ook over hoe hard Lennie werkt.“Hij werkte veel harder dan alle andere mannen daarstraks”,zei Slim. Buiten waren ze nog steeds het paardenhoef spelletje aan het spelen. Je hoorde een hoop gejuich als een van de mannen een paardenhoef in de ijzeren stang. Slim en George beginnen te praten. Ze hebben het over waarom George met Lennie samen met George rondtrekt. George verteld dat ze samen geboren zijn in Auburn. George kende zijn tante Clara. Toen zij stierf moest George voor Lennie zorgen. Ze waren het dus gewend dat ze altijd samen waren. George maakte vroeger veel grappen om Lennie omdat hij toch te dom was om het te snappen. George zegt dat Lennie een aardige man in maar altijd in de problemen komt door zijn domheid. Hij verteld Slim wat er gebeurt is in Weed.” Lennie zag een meisje in een mooie rode jurk en hij wilde gewoon de jurk aanraken. Het meisje werd bang en schreeuwde. Daarna is ze naar het politiebureau gegaan om een klacht in te dienen van aanranding.
Ze gingen op zoek naar Lennie en wilde hem ophangen. George en Lennie hebben de hele dag in het water gestaan met alleen hun oren boven het water uit. Toen het nacht werd vluchtte ze.” Toen kwam Lennie de blokhut in en George stopte zijn verhaal.


Blz. 30 t/m 38
Chapter 7 : The end of candy’s dog. ( blz. 30 t/m 34 ).
Chapter 8 : Warning of trouble. ( blz. 34 t/m 38 ).


Het is laat en de mannen komen de blokhut in om te slapen.
De oude man met mij oude hond komen ook binnen. De hond stinkt echt heel erg en Carlson wil de hond doden. Natuurlijk wil Candy dit niet. Maar na lang praten met Carlson en zonder enkele hulp van de andere mannen gaat Carlson met zijn hondje naar buiten . in de blokhut was het stil iedereen luisterde aandachtig of ze een geluid van een pistool hoorde.
Nadat Carlson de hond had doodgeschoten was de stilte in de bunker weg. Ze wachten allemaal tot Carlson terug was. Lennie was weer naar de puppy’s geweest en kwam tegelijkertijd met Carlson terug. Carlson begon met het schoonmaken van zijn pistool. Candy keek naar het pistool en keek daarna weer naar de muur. Curley kwam naar binnengerend en was weer opzoek naar zijn vrouw. Ze is niet hier antwoordde een van de mannen. Curley keek rond en vroeg waar slim was! Maar die was 10 minuten geleden vertrokken. Curley rende Kwaad naar buiten. 2 mannen van de blokhut gingen ook naar buiten die wilde het gevecht niet missen.

Blz. 38 t/m 42
Chapter 9 : Plans for the future.


Nadat de mannen weg waren vroeg George aan Lennie waar hij zo bang voor was. Lennie zei dat hij niks gedaan had en dat hij alleen maar even zijn puppy had vastgehouden en geaaid. Slim kam de schuur binnen om tegen Lennie te zeggen dat hij de puppy´s met rust moet laten voortaan, omdat ze anders doodgaan. Curley´s vrouw was daar niet. Lennie wilde weer het verhaal horen over de toekomst en hun huisje met de konijnen. Eerst wilde George het niet vertellen omdat hij het hem elke avond moet vertellen, maar omdat Lennie het zo graag wilde deed hij het toch. Het is een lang verhaal en hij beschreef het alsof het nu al gebeurde. Lennie is blij en vind het heel erg spannend.“We kunnen dan echt leven” zei Lennie.
“ja”, zei George en ging verder met zijn verhaal. Hij vertelde over het huis de tuin de dieren en alles wat er maar me te maken had. De oude man Candy heeft het hele verhaal meegekregen en stelt de 2 mannen voor om met zijn 3en de boerderij te kopen. Candy legt 350,- bij en kookt, werkt in de tuin en zorgt voor de kippen enz. Als Candy doodgaat laat hij alles wat hij heeft achter aan hen, want hij heeft geen andere nakomelingen.
Ze bespreken het idee en spreken af dat ze nog 1 maand blijven en dan de boerderij kopen.

Blz. 43 t/m 48
Chapter 10. The fight.

Slim komt naar binnen en is boos. Curley is nerveus en lijkt een beetje bang. Curley is zijn vrouw weer kwijt en nu denkt hij dat Slim wel weet waar ze is. Slim echter is dit een beetje zat. Curley is echt een zwakkeling en nu moet hij zich weer bewijzen dus vliegt hij kwaad op Lennie af die nog steeds droomt over de boerderij met de konijnen. Lennie lacht van blijheid. Curley wil vechten met Lennie. Hij sloeg hem met links en toen tegen zijn neus. Lennie is bang en schuift terug naar de muur. Curley slaat door in het gezicht opnieuw en opnieuw en opnieuw. Lennie was te bang om zichzelf te verdedigen. Toen riep George “PAK HEM LENNIE!”.
Lennie greep de hand van Curley stevig vast en liet niet meer los.
Toen hij uiteindelijk toch los liet was elk botje in zijn hand gebroken. Ze gingen snel de wagen met paard klaar zetten en vertrokken naar een doktor in soledad.

Blz. 48 t/m 55
Chapter 11 : in the harness room


Crooks is een trotse man. Hij vermeed het om andere mensen te leren kennen en vroeg hen ook om hem alleen te laten. Zijn lichaam leunde naar links door zijn geblesseerde rug. Hij had veel last van zijn rug dat zag je ook aan zijn gezichtsuitdrukking.
Het was een zaterdagavond de dag na het gevecht tussen Curley en Lennie. De deur van Crooks slaapkamer was open. Lennie kwam stilletjes aan de deur en bleef staan. Lennie lachte onschuldig naar Crooks hopend dat hij vrienden maakt. Lennie wilde hem niet in de kamer hebben want het was zijn kamer en niemand anders had recht om erin te komen. Maar iedereen was weg en Lennie zag het licht van zijn kamer dus dacht ik ga eens kijken. Crooks vertelde hem dat hij de puppies te vaak eruit haalde en hij verrast was dat de moeder ze nog niet verplaatst had.
Lennie zette een stap de kamer in. Crooks zag dat hij hem niet alleen ging laten en liet hem binnen. Lennie ging zitten en ze praatte over konijnen ( die Lennie kreeg) en over Crooks ,( waar hij woonde, over de kippenboerderij , dat zijn familie ver weg woonde, hoe alleen hij was en wat het verschil tussen hem en Lennie was.).tijdens hun gesprek hoorde ze dat de paarden onrustig werden. Crooks zei dat er iemand in de stal was. Het was Candy opzoek naar Lennie. Hij had nagedacht over de konijnen. Hij had een plan, maar werd onderbroken door Crooks die volhield dat hun nooit die boerderij konden krijgen. Na een discussie tussen de 2 zei Crooks dat hij voor niks wilden komen werken hij had geen geld nodig alleen een bed en wat eten.

Blz 55 t/m 61
Chapter 12 : another visitor for crooks


Toen Crooks vertelde hoe hard hij werken kan hoorde ze een vrouwenstem. Het was Curley’s vrouw. Ze zocht natuurlijk weer Curley, maar vond alleen deze 3 mannen ( Candy , Crooks en Lennie )
Ze begon te discussiëren over vannales ! en maakte ze uit voor grof vuil.
Candy werd boos maar voordat Curley’s vrouw uitgepraat was had hij zich alweer gekalmeerd. Curley vroeg haar om te gaan. Curley’s vrouw ging echter niet weg maar flirtte met Lennie. Crooks had er genoeg van en stuurde de vrouw weg. De mannen kwamen terug en George riep Lennie.
Lennie was heel erg blij en riep dat hij in de kamer van Crooks was.
Toen George binnenkwam herinnerde Candy zich meteen weer wat hij kwam doen. Hij vertelde George dat hij een plan had om met die konijnen geld te verdienen. Maar ze mochten het tegen niemand vertellen van George. Ze gingen en Crooks riep Candy nog even.
“dat wat ik zei over het helpen, vergeet dat maar ik was maar wat aan het praten ik wil niet naar een plek zoals die”.Blz. 62 t/m 68
Chapter 13 : Death in The barn.

Op zondag hoeven de mannen niet te werken en meestal spelen ze dan het hoevenspel. Lennie echter zat alleen in het hooi en naast hem de kist met puppies. Een van de puppies was dood door Lennie. Hij aaide hem te hard en te vaak over zijn hoofd. Hij was bang dat hij niet op de konijnen mocht letten als George hier achter kwam. Hij groef een gat onder het hooi en legde de puppy erin. Op dat moment sloop Curley’s vrouw stilletjes naar binnen ,zodat Lennie het niet hoorde dat ze binnen was. Toen ze dichterbij kwam keek hij omhoog en zag hij haar. Ze ging naast hem zitten op het hooi. Ze praatten maar Lennie mocht niet met haar praten van George! Curley’s vrouw werd hier erg boos om! En praatte toch tegen hem. Ze vertelde hem haar levensverhaal, waar ze vandaag kwam wat er is gebeurt en hoe ze hier terecht kwam.
Na dat verhaal vertelde Lennie haar dat hij ervan hield om zachte dingen te aaien. Het haar van Curley’s vrouw is heel erg zacht en ze liet hem door haar haar aaien. Hij vond het zacht en aaide harder en harder. Curleys vrouw schreeuwde dat hij los moest laten en hij greep haar haar en trok haar terug en aaide het. Ze schreeuwde weer en Lennie werd bang. En schudde haar in de lucht heen en weer dat ze haar mond houden moest. Ineens bleef ze stil liggen , ze was dood , Lennie brak haar nek. Hij wist dat hij iets fouts gedaan had en gooide hooi over haar heen om haar gedeeltelijk te verbergen. Lennie moest weg hier en herinnerde zich dat George had gezegd terug te gaan naar de plek bij het meer en daar te wachten tot George hem kwam halen.

Blz 68 t/m 74
Chapter 14 : What will happen to Lennie?

Curley’s vrouw lach er nog steeds en Candy kwam naar binnen opzoek naar Lennie maar Lennie was er niet toen hij het lichaam van Curley’s vrouw zag schrok hij en haalde meteen George erbij. George voelde aan haar hart en stond erna op. “Wat doen we nu?” vroegen ze zichzelf af.
Curley hangt Lennie op hij hangt hem zeker weten op ! ze moesten het de mannen vertellen. De mannen rende naar binnen. Slim voelde aan haar nek dat hij gebroken was en werd kwaad echt heel erg kwaad. Slim wilde hem vermoorden met zijn pistool en alle andere mannen rende ook naar buiten met hetzelfde idee ,want ze wisten meteen dat Lennie het gedaan had. Ze vroegen George waar Lennie heen was gegaan. George zij naar het zuiden ( maar ze kwamen van het noorden en daar zit Lennie echt). Curley kwam ook naar binnen gerent met een pistool. Hij wilde hem dood! En hij ging Lennie ook doodschieten ook.


Blz. 74 t/m 80
Chapter 15 : back to the pool.

Lennie zat nog steeds te wachten op George.
Lennie hoorde een geluid en keek wat het was. Het was George!
George stelde Lennie gerust hij werd niet kwaad op wat Lennie gedaan had. George vertelde hem nog eens over de konijnen en de boerderij.
En vertelde hem nog eens dat hij niet boos was op Lennie.
Lennie moest zijn hoed af doen want de wind was lekker warm.
Lennie deed dit en George praatte met hem zodat hij gerust was en niet bang. Toen pakte hij het pistool dat hij van een van de andere mannen had en schoot Lennie in het achterhoofd. Lennie was dood maar niet bang of schuldig maar rustig en gelukkig denkend aan de boerderij met konijnen en kippen. Terug op de boerderij waren de mannen. Hij vertelde wat er gebeurt was en iedereen begreep waarom hij het gedaan had. Lennie was een gevaar hij kende zijn eigen krachten niet en het was beter zo.

Vragen over het boek

Hoofdpersonen.

Naam : George

Karakter : hij is de slimme zakenman die met Lennie opgescheept zit en hem altijd moet redden uit zijn problemen, waardoor ze keer op keer ontslagen worden en nieuw werk moeten zoeken.

Uiterlijk: smal, klein en snel, een donker gezicht, Rusteloze ogen en een kleine, dunne neus.

Naam : Lennie

Karakter : hij is een heel erg domme man die alles vergeet en ervan houd om muizen te aaien. Hij knijpt de muizen altijd dood omdat hij zijn eigen krachten niet kent.

Uiterlijk : een grote, sterke man met een groot postuur ,lichte ogen en wijde schouders.


Tijd en plaats

Tijd : na 1890 door de werktuigen en er zijn niet overal doktors maar er zijn wel al auto’s en bussen.

Plaats : Soledad een plaatsje in California.


Eigen mening


Sterkpunt 1 ) het einde vind ik mooi omdat George Lennie gerust stelt zodat hij zorgeloos dood gaat.

Sterk punt 2 ) het moment dat de puppy dood is vind ik zielig

Zwak punt 1 ) ik vond het dom dat ze zo met Lennie omgingen hij is ook een mens.

Moeilijkheidsgraad

Een 6.5 omdat het soms echt heel saai is, maar het is in sommige hoofdstukken best kinderlijk geschreven. Ik vind het dus niet een heel erg moeilijk boek

Reacties op dit artikel
Bart crienen, 2009-09-29
( +1 )

WAT EEN KUTTYFUS SAAI BOEK ZEG>.>>>> OMG DAT WE DIT MOET TE LEZEN GWOON ECH 10 ² niks.
prutszooi
Myron, 2009-09-29
( 0 )

Ik vond dit boek heel inspirerend. Het was leerzaam en een uitmuntend bedacht verhaal. uit de kunst gewoon.
Niels janssen, 2009-09-29
( +1 )

Ja det vond ik ook, ech te saai om het door te lezen, gelukkig heb ik van iemand deze samenvatting gekrege
ben hem dus echt wel dankbaar
als hij dit leest hoeft hij me geen euro meer te geve
Jeroen bos, 2009-09-29
( 0 )

Heerlijk leesbaar voor een extravert persoon als mij. ik houd wel van dit soort advertieve lectuur. het is een verfijnd boek gedestilleerd uit de schaal van newton.
een nieuwe methode en dus zeer leerzaam.
Rick v osch, 2009-09-29
( 0 )

Ik zit dus liever warrock te doen .....
Rob, 2009-09-29
( 0 )

Ik zou hem wel willen lezen maar ik moet om 8uur naar bed en ik mag maar 5 minuten computeren
Jeroen, 2009-09-29
( 0 )

Dan vind ik dat u maatregelen moet nemen. Dit kan niet getoloreerd worden op de leeftijd van 14.
Rick, 2009-09-29
( +1 )

Idd. Ik zou dan dus echt niet kunnen leven
Myron berger a3b, 2009-09-29
( -2 )

Mensen.... ik ga het dan eindelijk toegeven.
Ik ben sexy. ik ben heet, alle meisjes geile op mij (denk ik dan)
en ik kan dan ook niet ontkennen dat ik zaterdag avond heb gebatst
maar liefs 3 condooms vol gespoten. jaja het ging zo goed.
maar ik zal niet blijven opscheppen. daarom heb ik ze maar in de prullenbak bij iemand gedaan.
Janssen (echte), 2009-09-29
( 0 )

Hallo
Ik, Janssen, zou graag een reactie willen zien van Aimee, met de tekst ik ben Lelijk
Crienen, 2009-09-29
( -1 )

Nee mensen, IK WIL DAT ZO GRAAG>>. niet niels, IK (bart crienen)
Crienen, 2009-09-29
( +3 )

Deze reactie hieronder klopt niet
Niels, 2009-09-29
( +2 )

Idd
Crienen, 2009-09-29
( +3 )

Hierboven en daar weer boven bdoel ik
Bart crienen, 2009-09-29
( +1 )

Ik ben gay
Niels janssen, 2009-09-29
( +1 )

Ik ben gay en ik geef toe dat deze reactie hierboven niet waar is.
heb ik zelf verzonnen.
Niels janssen, a3b, 2009-09-29
( -2 )

Om nog even op het verhaal terug te komen:
Ik heb dit verhaal de hele tijd met een stijve zitte lezen! die vrouw van curley lijkt me een gel wijf! potverdomme die zou ik wel willen nemen! helemaal kapotbatsen...!
Myron b., 2009-09-29
( 0 )

Om Even terug te komen op mijn mening. ik vind het uitmuntend geschreven. I likez tha shiizzels in tha frizzles.. Zo praat ik ook heel graag om stoer te doen:)..

En niels. die condooms waren van rob. Daarom zat er zo weinig in...

Greetz to ya all.
Er vee ooh!, 2009-09-29
( -1 )

Ya ain't doin' it good! Ya got to tal' with a lo' o' kommas :) this is da real shiz'le
Myron, 2009-09-29
( -1 )

Ja rob heeft het toegegeven dat ze van hem waren... maar hij heeft er toch 3 maarliefst 1 ml in gespoten dus maarliefst 3 ml.... wat zal judith genoten hebben;ld
Bart crienen, 2009-09-30
( +1 )

Wat was fcb toch slecht gisteravond... ik zit te denken om over te stappen op real madrid. dus bij deze niels: je hebt gelijk... real madrid is da best
Niels janssen, 2009-09-30
( +1 )

Dit klopt niet ^

bitte
Gijs, 2009-09-30
( -1 )

Ik ben gay
Gijs, 2009-09-30
( -1 )

Emus get te zeggen euver mig?
Jim p., 2009-09-30
( 0 )

Je piemelTJE is klein
Jan tromp, 2009-09-30
( 0 )

Ik ga mn hanenkam eraf knippen
Myron berger, 2009-09-30
( 0 )

WAAR ZIJN DIE BITCHES OP DEZE SITE? kheb zin in webcamsx. ya know? bitches oppikke op het station , beetje chille & stuff. tha shizzles and da frizzles....
beetje bier zuipee... (nu ben ik ruig)
Bart daemen, 2009-09-30
( -1 )

Jongens. Ik wil voor de trein springen. maar rood matcht niet met die gele treinen van tegewoordig.. En dan heb ik het niet over bloed *hint* ...*urghh* ...*hint*
Niels, 2009-09-30
( -2 )

Hoe zal ik het uitmaken?
sms? msn? email? hyves? als ik haar weer zie?
Die laatste liever niet, want ze kan hard meppen
Myron berger, 2009-09-30
( -1 )

CARLYCARLYCARLY.
alsje dit leest:
IK HOU VAN JE IK WIL JE NOOIT MEER KWIJT> wnr gaan we weer dingen doen bij niels? was gezellig... waarom heb je die condooms in de prullenbak gegooit nu zijn we busted.. maar maakniks ik krijg toch altijd zo'n stijve alsje lacht... dit wou ik f kwijt.

Myron berger
Bart c, 2009-09-30
( 0 )

Myron,
die van Bart D is te myron achtig
Aimee, 2009-09-30
( +2 )

Zag ikke mijnne naamme daarre ergens? uhh?
zielige kinderen!
Aimee, 2009-09-30
( 0 )

Maar het klopte wel.... ik ben gwoon zo *****k
Myron, 2009-09-30
( +2 )

LELIJK?
Bart, 2009-09-30
( 0 )

Niels is weer bezig
Niels, 2009-09-30
( +2 )

Jullie zijn te hard
Gijs, 2009-09-30
( 0 )

Ik fietse niet met jullie mee omdat ik naar jim was. Vrijdag waren zijn ouders thuis. en vandaag niet... wat we gedaan hebben zeg ik niet. gaat jullie niks aan.
tot morgen.
Webmaster /school-en-stud, 2009-09-30
( +7 )

Beste mensen,

De berichten bij deze samenvattig hebben geen betrekking tot de samenvatting. Hiermee hebben de posters de regels van onze site overtreden en zullen we jullie IP's bannen en de reacties zullen binnen 24 uur verwijderd zijn. Voor meer vragen kunnen jullie contact opnemen met: schoolenstudie@noreply.nl

MVG,
De crew
Bart, 2009-09-30
( 0 )

Heel erg leuk

ik wens jullie veel succes!!
Nepperd, 2009-09-30
( 0 )

FUCK OFF THIS NEP.. HEP TOCH MIJN IP VERBORGEN DUS GTFO!
Webmaster /school-en-stud, 2009-09-30
( +2 )

IP verbergen kan niet. Het is altijd zichbaar voor de admins. Maar zoals ik al zei: Voor meer vragen kunnen jullie contact opnemen met: schoolenstudie@noreply.nl

MVG,
De crew
Nielsjanssen, 2009-09-30
( -1 )

Doe geen moeite hoor naar het zoeken van mijn IP ADRES.... ik kan het je ook gewoon zeggen als jullie het vragen


ps.
leuk geprobeert myron
Webmaster /school-en-stud, 2009-09-30
( 0 )

Ik ben dom.

MVG,
...
Bart crienen, 2009-09-30
( +2 )

Mijn IP is ; 194.123.109.186

succes ermee
Asd, 2009-09-30
( 0 )

... = rob?
Sanne meuter, 2009-09-30
( 0 )

... = LINDY BOS
Noobs, 2009-09-30
( 0 )

Ip verbergen kan zeker stomme noob admin.. Hide My Ip 2009. en anders doe ik toch gewoon een IP flush. nieuw ip nieuwe start:) READY TO SPAMMZSOORS
Bart, 2009-09-30
( +2 )

Ricky^
Bart, 2009-09-30
( 0 )

Ricky^
Onbekend, 2009-09-30
( 0 )

SIMBALOOO IS DA BOM


rara wie ben ik
Nog onbekender, 2009-09-30
( 0 )

Piet Poulisma is de man!

rara wie ben ik
Onbekendste, 2009-09-30
( 0 )

Jim is heit....

rara wie ben ik
Onbekend, 2009-09-30
( -1 )

ABC
en lelik is ..
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
DEF
..die heeft geen lef
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
GHI
En iedereen wil haar nie
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
JKL
Een lelik stuk vel met daarop veel gezwel
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komenIemand anders mag het afmaken!
Onbekend, 2009-09-30
( 0 )

ABC
en lelik is ..
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
DEF
..die heeft geen lef
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
GHI
En iedereen wil haar nie
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
JKL
Een lelik stuk vel met daarop veel gezwel
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komenIemand anders mag het afmaken!
Slimmeri(c)k, 2009-09-30
( 0 )

SIMBALOOO IS DA BOM
rara wie ben ik = NIELS

Piet Poulisma is de man!
rara wie ben ik = Piet himself?

Jim is heit....
rara wie ben ik = GIJS!! 100%
Degene waar het lied over, 2009-09-30
( 0 )

IK ZAL HET AFMAKEN:

MNO
en laag is mijn niveau
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
PQR
en ik ben geen filmster
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
STU
Ik ben zo lelik sodeju
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
VWX
Ik lijk op beatrix
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen
YZ
ik ben best vet (letterlijk)
En ik had me voorgenomen, niet in haar te komen


einde
Slimmerikker, 2009-10-01
( 0 )

Slimmeri(c)k is dus niet rick
dat zou te opzichtig zijn.
ik gok myron
en ik ben nu aant batse met jim. rara wie ben ik
Iemand, 2009-10-01
( 0 )

Slimmerukkre = gijs

slimmerikker bedoel ik
Janpetdiewoontineenflat, 2009-10-01
( -1 )

ABC
scheit op een moskee

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

DEF
moslims doot met een PZF( http://www.armedassault.info/_hosted/bushwars/renders/RPG-7.jpg)

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

GHI
moslims verdienen het leven NIE

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

JKL
fuck aan hassan beter NEL

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

MNO
scheit aan de marokkaanse omroep doe mij maar KRO

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

PQR
granaten smijten kan ik ver

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

STU
Moslims dood ik spuit Tamiflu

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

VWX
Dit gaat over niks

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.

YZ
Uit met de pret..

EN IK HAD ME VOORGENOMEN BOMMEN TE LATEN KOMEN.


©GijsLinskins&Co, Licscened by Rapz Inc.
De teksten in dit lied dienen alleen als komedische entertainment.
Niks hieruit duid op rassenhaat en dergelijke.
Ondervind u klachten? Email: HelpDesk@RapzInc.nl ondertield [KLACHT]...
Verbeteraar, 2009-10-03
( 0 )

Scheit= schijt
Stefan, 2009-12-16
( +1 )

Ik heb heel erg genoten van het boek het thema sprak me ook erg aan en ik hou graag van lezen. Dus dit was een topppie boek heb er van genoten
Maud evers, 2011-12-15
( 0 )

Godzijdank me toch nog voor kunnen bereiden op men pta , bedankt!
Stijn mertens the one and, 2012-12-14
( 0 )

Tom teeuwen is een lekker ding en ruikt lekker
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl