X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Cubacrisis

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-4
  Goed artikel ( +8 )
  Slecht artikel ( -12 )
RSS van dbbo dbbo Auteur op infoyo sinds
08 Oktober 2008


Bekijk het profiel van dbbo
Datum: 10-10-2008
Auteur: Dbbo
Cuba als raketbasis.De Sovjet-Unie wilde graag een basis op ongeveer een paar honderd kilometer van Amerika vandaan, dat zou een groot politiek maar ook militair voordeel zijn. De leider van de Sovjet-Unie was Nikita Chroestsjov. Hij besloot om op Cuba voldoende wapens neer te zetten zodat als er een aanval vanuit Amerika kwam, om hem af te slaan.

Ook wilde hij dat er voldoende wapens op Cuba zouden staan om het vaste land van Amerika veel schade aan te brengen wanneer er bijvoorbeeld een wraakactie van de Sovjet-Unie kant nodig zou zijn. De perfecte wapens om terug te slaan waren atoombommen, daarom besloot de Sovjet-Unie ook om kernwapens op Cuba neer te zetten. Dit alles gebeurde wel in het geheim. Met de satelliettechnieken die in die tijd volop in ontwikkeling waren kon ook deze situatie niet lang geheim blijven, net zo als vele andere.

In het jaar 1962 in oktober ontdekte Amerika de rakketen van de Sovjet-Unie die op Cuba stonden gericht. Amerika ontdekte het via een aantal satellietfoto`s. Op die foto`s was duidelijk te zien dat de raketten die op Cuba stonden echt gericht stonden naar Amerika. De foto`s werden door Amerika nader bekeken en kwamen er al snel achter dat de raketten die op ze gericht stonden, kernkoppen droegen. Ze konden dus voor een aanvalsoorlog gebruikt worden. Deze geheimzinnige situatie zorgde ervoor dat de Amerikaanse geheime dienst en de top van de Amerikaanse leger samen met president Kennedy in beraad gingen.

Einde Cuba crisis

Op 26 oktober 1962 stuurt Chroestsjov een brief aan Kennedy waarin Chroestsjov uitlegt wat de verschrikkelijke gevolgen zijn van een atoomoorlog. Chroestsjov vertelt dat de raketten er alleen maar staan voor de verdediging van Cuba. Hij zou de raketten weghalen als de Verenigde Staten de blokkade opheft en belooft Cuba nooit meer aan te vallen.

De volgende dag stuurt Chroestsjov weer een brief, ongeveer dezelfde als de vorige dag alleen stelt hij hier een andere eis. De Verenigde Staten moet zijn raketten uit Turkije weghalen, zodat de Sovjet-Unie zich minder bedreigd voelt. Veel mensen van de VS vinden dat Kennedy deze eis moet afwijzen. Kennedy vind dat ook, maar is bang dat de hele wereld dan in een atoomoorlog terecht zou komen. President Kennedy besluit dus de aanval uit te stellen. Hij beantwoord Chroestsjov positief op zijn 1e brief maar doet net alsof de 2e brief nooit is aangekomen.

Op 28 oktober schrijft Chroestsjov een brief naar Kennedy, waarin hij vertrouwen heeft dat de Verenigde Staten nooit Cuba zal aanvallen. Verder had Chroestsjov het bevel gegeven de raketten terug te halen onder toezicht van de VS. Kennedy stemt daarop toe. Door alle briefwisselingen tussen Kennedy en Chroestsjov was de spanning stukken minder waardoor de bedreiging voorbij was.

Reacties op dit artikel
Koen, 2009-02-27
( -3 )

Dit is ontigelijk saai
Hoi, 2009-04-20
( +2 )

Dit is echt vet!!
Piemelinjeneus, 2009-05-13
( -2 )

Mijn neus is te klein voor piemels waardoor ik deze informatie goed kan lezen.
ik val alleen wel in slaap...
ZZzzzz..
dat je het even weet hè!
Lekkerbekje, 2009-05-25
( -2 )

Je kale moeder!, 2009-05-29
( -3 )

Jouw kale moeder ook ja.
Sabine groenewoud, 2009-06-02
( -1 )

IEK BIN GANZ GEILLLLL
Ikook, 2010-02-16
( -3 )

Ik ook ganz geil
Meneer hoetink, 2010-06-04
( 0 )

Jaaaaaaaa KLOPT
Lekkeretepellikker, 2012-01-10
( 0 )

IK WIL JE KANKER HARD NEUKEN
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl