X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De studiekeuze, wat te doen?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Ruudd Ruudd Auteur op infoyo sinds
12 December 2010


Bekijk het profiel van Ruudd
Datum: 19-12-2010
Auteur: Ruudd
De middelbare schooltijd, een gouden tijd voor velen! De puberteit, je eerste vriend / vriendinnetje, uitgaan en vooral weinig zorgen. Misschien dat die zorgen komen met het centrale examen, maar daarna is het toch echt feest. Je gaat een maandenlange vakantie tegemoet waar vooral niets moet en alles mag! Na deze zee van tijd gaat het echte leven weer beginnen, maar wat ga je doen?

De studiekeuze, helemaal vergeten! Veel jonge mensen weten niet wat ze leuk vinden om te doen. Je zit immers op school omdat het moet.. toch? Veel onderwijsinstellingen proberen jongere warm te maken voor opleidingen bij hun instelling. Het is de strijd om de studenten die elk jaar weer losbarst, en elk jaar weer heviger wordt. Maar daar zit je dan als scholier, je wordt bestookt met opleidingen die eigenlijk allemaal op elkaar lijken. Hoe ga je dat aanpakken?

Ook ik heb moeten kiezen, en dat viel echt niet mee. Zelf vond ik de keuze van studie niet echt prioriteit hebben, eerst maar eens dat felbegeerde papiertje halen! Zo doende dus mijn VWO diploma gehaald maar geen idee wat te doen na 3 maanden van rust. Ik kon mezelf wel voor m'n kop slaan, geen idee wat ik wilde 'worden' en al helemaal geen idee wat ik nou echt interessant vond. Er zijn altijd mensen die weten wat ze willen, je kent ze waarschijnlijk zelf ook, en die hebben een doel voor ogen. Ik kon nooit begrijpen hoe zij dat zo goed en snel wisten op die leeftijd.

Maar hoe pak je een keuze van deze impact nou goed aan? Vanuit mijn ervaring kan ik je vertellen dat oriŽnteren de enige echte manier is om een keuze te maken. Dagen meelopen met studenten, corresponderen met studenten & open dagen bezoeken zijn goede manieren om meer te weten te komen over de opleiding. Wat wel erg belangrijk is, is dat je niet op een mening van een ander afgaat wat betreft de ervaring over de opleiding. Die persoon ervaart zoiets waarschijnlijk heel anders dan jij dat zou doen.

Om een goede keuze te kunnen maken is het erg belangrijk dat je weet wat je leuk vindt. De profielkeuze die je gemaakt hebt laat al zien waar je hoofd interesses liggen, neem dus ook je profiel als basis. Er zijn talloze studies die er dan al afvallen omdat je niet geschikt bent. De volgende stap is de keuze: MBO, HBO of WO. Je kunt deze keuze makkelijker maken door bijvoorbeeld eens een paar weken achter elkaar  te kijken naar vacatures, print deze desnoods uit en maak er een stapeltje van. Neem deze keuzes van banen ook mee in je definitieve keuze! Betrek je ouders, broers & zussen, ook bij dit proces, ook zij hebben moeten kiezen. Op deze manier ga je gerichter zoeken naar een baan en krijgt het ook vorm voor je. Vaak zijn de vakken binnen een studie erg abstract voor mensen van de middelbare school. Zo kan ik me nog goed herinneren dat er bij mij Bedrijfskunde en Marketing bekend stonden als: iets met bedrijven en reclame

Maak je keuze niet overhaast, neem de tijd ervoor om alles er over te weten te komen. Het verwachte salaris is echt een slecht uitgangspunt om een keuze te maken, hierop ga je de studie niet halen. Doe wat je leuk vind, of leuk denkt te vinden dit is een veel grotere motivator dan geld! Succes met de keuze.

 


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl