X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


boekverslag voor engels 'Lord of flies

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -3 )
RSS van Daphne6 Daphne6 Auteur op infoyo sinds
01 November 2010


Bekijk het profiel van Daphne6
Datum: 03-11-2010
Auteur: Daphne6
Tevens een boekveslag voor Engels havo 5. Lord of Flies. In dit boekverslag vind onder ondere samenvatting primaire en secundaire gegevens, samenvatting ,analyse van de personages, tijd, ruimte en plaats worden ook geanalyseerd.

Naam schrijver: William Golding
Titel boek: Lord of the Flies.

2. Primaire gegevens.

Naam schrijver: William Golding
Titel boek: lord of the flies.
Jaar eerste uitgave: 1954
Uitgeverij: Faber and Faber
Aantal bladzijdes: 255
Het boek is geleend vanuit een openbare bibliotheek de moeilijkheidsgraad weet ik dus niet.

3. Verantwoording van de keuze en verwachting vooraf
ik heb gekozen voor dit boek omdat mijn oma engelse lessen volgt en daarbij dus ook boeken moest lezen. Mijn oma vertelde mij dat het een echt mooi boek is en dat het zeker het lezen waard is, verder vertelde mij vader ook die dit boek gelezen had, dat dit een zeer mooi boek is.

Mijn verwachting van dit boek is dus ook daadwerkelijk dat het mijn aandacht vast kan houden. Ik heb al heel veel moeite om ook echt een boek uit te lezen in het Nederlands omdat ik daarbij mijn aandacht snel verliest maar omdat ik van meerdere mensen had gehoord dat dit een goed boek is, verwacht ik hier juist meer van.

4. Samenvatting van de inhoud

A group of British boys, all between six and twelve years old, are dropped on an island in the tropics. Nobody knows that they are there. On the beach Ralph meets Piggy, one of the boys, who has found a conch shell, which Ralph uses to call the boys.
Jack, the leader of a small group of boys, wants to be the leader of all the boys, but they vote for Ralph. Ralph decides that he who has the conch can speak and that the others have to listen. He also says that Jack and his choir are the hunters, who have to take care of the food and the fire, which is lit to signal to ships navigating off shore.
Then the hunters go hunting and forget the fire. Ralph and Piggy see a ship, but the ship can't see them because the fire is out. Ralph is now very angry with Jack. Jack angrily breaks the lens of Piggy's glasses . Now the situation deteriorates. Jack and his choir become savages and paint their faces.
There is a rumour about a beast living in the woods. One night Eric and Sam spot something at the top of the mountain, which they assume to be the beast. Jack and Ralph go to the top of the mountain and run away, when they think they've seen the beast, which is actually a dead airman. Many of the boys are still scared. Jack starts an independent tribe and they hunt a pig, whose head they put on a stick to please the beast.
Meanwhile, Simon is walking through the jungle and stares at the pig's head, which is covered with flies. He imagines that the head - the lord of the flies - is speaking to him. It warns him that nobody can escape from the beast, because the beast is latently present in everybody. Simon faints and when he revives he climbs to the top of the mountain, where he finds the dead airman. Then he walks down to tell the boys the truth about the beast. He is killed by Jack and his tribe, who think he's the beast. Ralph and Piggy go away. Jack's tribe steal Piggy's glasses. Ralph and Piggy go to Jack to ask for the glasses to be returned. Suddenly they're having a big fight, and Piggy is killed. The conch, symbol for order, is destroyed. Ralph has to run for his life, and after a long pursuit he finds a naval man and knows he's safe. He cries.

Op de Denda uittreksel Cd-rom vond ik een samenvatting van het boek (Uittreksel top 50- Engels, 1954)

5. Analyse
A. de Genre is een futuristische fictie roman.

B. Uitleg van de Titel
Lord of the Flies is een van de namen van de duivel. Als de jongens het hoofd van een zeug op een stok zetten om een monster te behagen, begint het hoofd te rotten en trekt het veel vliegen, het gaat vooral over het kwaad, dus is de titel goed gekozen.

C. personages.
Ralph: de hoofdpersoon in het boek. Hij blijft het hele boek de dappere held. Hij en Piggy tonen hun intelligentie door het realiseren van het belang van vuur.

Jack: hij is de leider van de groep. Na een tijdje raakt hij verslaafd aan het doden van varkens en wordt eigenlijk een beetje gek. Zo erg zelfs dat hij ook Ralph probeert te vermoorden.

Piggy: hij is de intelligente adviseur van Ralph. Hij houdt van lezen en draagt een bril. Hij wordt Piggy genoemd omdat hij erg dik is. Hij is gedood aan het einde van het verhaal.

D. tijd en ruimte

De tijd waarin het zich speelt is in de toekomst na een atoom oorlog dat leid ik uit de situatie dat in het boek zelf word verteld.

De vertelde tijd zal ongeveer een paar weken zijn, als je afgaat op de gebeurtenissen die in het boek plaatsvinden

Het verhaal is wel chronologisch opgebouwd ondanks dat er een paar flashbacks inzitten zijn het er niet zoveel dat het echt duidelijk is, het boek is wel chronologisch opgebouwd.
De belangrijkste ruimte is het eiland waar het verhaal zich afspeelt omdat eigenlijk de enige plek is die telkens voorkomt.


E. Verteller
Je beleefd het verhaal door de ogen van een alwetende verteller. Dat merk je eigenlijk het gehele boek door. Dat komt omdat je gedachtes te weten krijgt van meerdere personen en niet alleen die van de hoofdpersoon. Dus alsof het een alwetend iemand is, verder is ook opvallend de omgeving en die dingen die gebeuren die worden beschreven alsof je er recht van boven erop neerkijkt. Dat wijst dus ook op een alwetende verteller.

F. Stijl
Wat ik moeilijk vind aan dit boek is dat ik de schrijver helemaal niet ken. Ik vind het dus moeilijk om te zeggen wat de stijl van de schrijver is. Wel kan ik vertellen wat de stijl van het verhaal is, de stijl van het verhaal is dat je steeds in een andere situatie komt. Dus tijdens dat je aan het lezen bent, je vraagt je steeds wat er verder nog speelt het lijkt wel of je van elk deel eerste het begin krijgt dan van een andere situatie het begin vervolgens van beide het middenstuk en dan het einde.

6. Persoonlijke beoordeling

williams Golding vind ik echt een hele goede schrijver. Het is niet zo dat ik elk jaar een boek van hem wil lezen maar meer zoals, wow ik wou dat ik zo goed kon schrijver. De eerste druk van dit boek kwam uit in 1954. Het is een van meest zorgvuldige geschreven romans die ik heb gelezen, elk hoofsdstuk heeft prachtige intensieve stijgen en dalen, en de plot en de voorafgaande gebeurtenissen sluiten echt perfect op elkaar aan. De hoofdpersonen zijn ook gewoon perfect omschreven voor dit verhaal. Het boek is verdeeld in twaalf hoofdstukken en elk hoofdstuk gebeurd er weer iets waardoor je graag door wilt blijven lezen.

Het roman begint met een inleiding over alle personen die voorkomen in het verhaal. Het verhaal speelt zich af op een tropisch eiland op een onbekende plek. Het gaat erover dat de jongens die zijn gestrand op dat eiland. Ze leren elkaar kennen en langzaam maar zeker ontstaat er een band tussen de gestrande jongens. Het lijkt allemaal heel rustig te zijn op het eiland maar na een tijdje te moeten overleven daar krijgen ze steeds meer het idee dat ze in de gaten worden gehouden.

Ralph de gekozen leider van de groep deelt de groep de ene deel zorgt voor het voedsel en het vuur,vooral het vuur is belangrijk voor wanneer er schepen langskomen. Als er eenmaal een scheep langskomt heeft de groep geen vuur geregeld en worden dus ook niet gezien door het scheep.

Zoals ik net al zei hebben ze het idee dat ze in de gaten worden gehouden, er gaan geruchten dat er een monster in het bos woont waardoor ze besluiten om op het strand te blijven en te jagen aan de rand van het bos in daglicht.
Nadat ze dan eindelijk denken het beest gezien te hebben willen ze het vangen.

Nu je ongeveer weet waar het over gaat hoop ik je dat al wat meer interesse ervoor krijgt. Toen ik de achterkant van het boek las. Kreeg ik dat in ieder geval wel.
En helemaal nu ik heb boek heb gelezen kan ik zeggen dat het boek inderdaad de moeite waard is. De manier waarop het geschreven is en de spannende momenten die gewoon heel goed worden omschreven maakt het boek gewoon leuk. Wat ook fijn aan het boek is, is dat er redelijk makkelijk doorheen word gelezen. Dat maakt het lezen ook leuker voor de meesten. Voor mij in ieder geval wel.

Ik hoop nu nadat je dit heb gelezen, je kort weet waar het over gaat, het einde misschien wel wilt weten, en nadat je weet dat dit een geschikt boek is voor iemand die al redelijk op niveau is met engels lezen. Je misschien wel het boek wilt lezen. Ik zal dit boek je zeker aanraden voor een boekverslag omdat als je een leuk en goed boek heb is het ook gewoon leuk om een verslag erover te maken en ik weet zeker dat ik niet de enige ben die dat denk. Vind jij dat ook niet?
(gebruikte woorden: 512)

7. verwachting achteraf.

Nadat ik dit zulke goede recensies had gehoord over dit boek had ik ook eerlijk gezegd echt hoge verwachtingen. Als ik eerlijk zijn die verwachtingen ook wel uitgekomen. De eerste 10 bladzijdes denk ik ongeveer kon ik moeilijk door het boek komen. Maar toen eindelijk het verhaal begon te lopen en op het eiland steeds meer dingen gebeurden vond ik eigenlijk zelfs dat het mijn verwachtingen te boven ging. En daar ben ik heel blij mee want als een boek onder je verwachtingen zit dat lees je het boek gewoon niet met plezier. Ik vond het dus een erg leuk boek en ik ben ook blij dat ik hem gelezen heb.

8.Bronvermelding
de enige gebruikte bron die ik heb staat al vermeld onderaan de samenvatting omdat via het bronnen boekje stond aangeven dat een bron vanuit een CD-ROM onderaan de tekst moest worden gezet.

Bron: ‘Op de Denda uittreksel Cd-rom vond ik een samenvatting van het boek (Uittreksel top 50- Engels, 1954)’

Reacties op dit artikel
Martijn van der heden, 2011-01-19
( +1 )

Fucking leuk
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl