X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een hart van steen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van naate naate Auteur op infoyo sinds
15 November 2008


Bekijk het profiel van naate
Datum: 01-12-2008
Auteur: Naate
Het boek gaat over de jeugdtrauma’s van de hoofdpersoon Ellen. Zij en haar broertje Michiel zijn namelijk de enige twee overlevenden van hun familie, hun broertjes en zusjes en ouders zijn allemaal dood. Ellen wordt samen met Michiel naar een kindertehuis gebracht, waar Michiel geadopteerd wordt en Ellen alleen achterblijft. 25 Jaar later keer Ellen terug naar haar ouderlijk huis wat ze ook koopt en waar ze ook gaat wonen. En terwijl ze zwanger is van een onbekende man en ze een miskraam drijgt te krijgen komt ze er in het huis achter hoe haar familie is omgekomen.

Motivatie

De reden waarom ik voor dit boek heb gekozen is omdat veel mensen me dit boek hebben aangeraden. Ik heb sowieso altijd al een boek willen lezen van Renate Dorrestein, omdat ze toch wel een bekende schrijfster is waar ik wel vaak iets over heb gehoord en natuurlijk omdat ze de zelfde naam heeft als ik!
Toen ik het boek had gevonden en de achterkant had gelezen sprak het me wel aan. Ik vond het ook fijn dat het een niet al te dik boek was en de positieve reacties die op de achterkant stonden van onder andere het NRC Handelsblad en de Volkskrant hebben er ook voor gezorgd dat ik uiteindelijk voor dit boek gekozen heb.

Het boek was veel serieuzer dan de boeken die ik normaal gesproken lees. Dit had ik ook wel verwacht, want ik heb er bewust voor gekozen om een keer een ander boek te lezen dan normaal. Normaal gesproken lees ik meestal boeken die minder serieus zijn en waar je best vaak om kan lachen. Nou, dit was echt iets heel anders. Veel serieuzer en meeslepend, mooi, zielig verhaal.

Mening

Ik vond het wel een mooi boek, het is echt een origineel onderwerp. Ook een heel bizar onderwerp, maar ondanks dat de gebeurtenissen uit het boek, en daarmee bedoel ik vooral de manier waarop de familie van Ellen is omgekomen, allemaal heel onwerkelijk lijken is het verhaal erg geloofwaardig geschreven. Dat vind ik wel heel goed aan dit boek.

Verder kan je je ook heel goed in het verhaal inleven en dat vind ik eigenlijk best knap van de schrijfster. Want ik en de meeste mensen hebben geen ervaring met dit onderwerp, dat je dus op een dag thuis komt en dat je dan je hele familie dood op de grond vindt. Dan zou je dus denken dat het daardoor heel moeilijk is om je in te leven in Ellen, maar dat is helemaal niet het geval. Ik kon me net zo goed inleven als bij andere boeken, daar had ik totaal geen moeite mee.

Wat ik wel een minpunt aan dit boek vind is dat er twee tijden door elkaar worden verteld. Namelijk de tijd waarin Ellen nog een kind is en de tijd waarin ze al 37 jaar oud is. Dit vond ik wel heel verwarrend, omdat steeds niet duidelijk werd aangegeven in welke tijd je zat te lezen. Vooral in het begin was dit erg irritant, ook omdat je er dan nog niet zo veel van snapt. Je begint echt middenin het verhaal, maar hoe verder je in het boek komt, hoe meer je komt te weten en dat maakt het wel een stuk leuker.

Dat vind ik trouwens wel heel goed voor de spanningsopbouw, want in het begin wordt duidelijk gemaakt wat er is gebeurd, maar niet hoe het is gebeurd. En dat is wel de reden waarom je het boek uit wil lezen. Je wil gewoon weten wat er precies met die familie is gebeurd en in de loop van het verhaal krijg je steeds meer te horen, maar alles blijft heel vaag waardoor je steeds nieuwsgieriger wordt en aan het einde wordt dan alles duidelijk

Conclusie

Nou, alles bij elkaar vind ik dit boek een aanrader om voor school te lezen en te gebruiken voor verslagen of spreekbeurten. Omdat het makkelijk leest, het niet te dik is, het een origineel onderwerp heeft en het pluspunten en minpunten heeft. Maar ik zou dit boek zelf nooit in mijn vrije tijd lezen, omdat ik het daar niet speciaal genoeg voor vind.

Reacties op dit artikel
Pelin, 2009-03-24
( +1 )

Het is perfect geschreven(het articel)
wie dit heeft samengevat of wie dit heeft gemaakt is chenie
mischien
Dilek, 2009-03-24
( +1 )

Ik vond het niet net als pelin mooi
maar het is best wel goed maar wie
dit heeft geschreven moest er wel
onder denk ik?

Dilara, 2009-03-24
( -1 )

woooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
dit heb je wel goed gedaan hoor pervect en ik denk dat jij er wel weeken der ov er hebt gedaan
Sanne hulscher, 2011-02-13
( 0 )

Heeel mooi geschreven!

Groetjes,
Sanne Hulscher

http://www.juizz.nl
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl