X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tien tips om te presenteren

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+3
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Jenniek Jenniek Auteur op infoyo sinds
11 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Jenniek
Datum: 26-08-2008
Auteur: Jenniek
Presenteren is voor veel mensen nog steeds een nachtmerrie. Wie kent het niet, klamme handjes en knikkende knieŽn , alleen al bij het idee dat je iets moet presenteren voor een grote, of zelfs voor een kleine groep. Hier volgen tien tips om een goede presentatie te houden, zodat die angst niet meer nodig is.

 1. Een presentatie moet altijd bestaan uit drie delen. In het eerste deel vertel je de mensen wat je ze wil gaan vertellen, in het tweede deel vertel je het ze, en in het derde deel vertel je wat je ze verteld hebt. Dit is de perfecte structuur voor een presentatie.
 2. Geef de informatie alsof het om een krantenartikel gaat, gebruik een journalistieke toon. Gebruik verschillende woorden om te voorkomen dat je in herhaling valt.
 3. Bereid je altijd goed voor op de presentatie. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te oefenen met de apparatuur die je gaat gebruiken, en door de presentatie voor de spiegel voor te lezen. Het kan ook handig zijn om jezelf op te nemen terwijl je de presentatie voorleest. Veel mensen vinden het eng om zichzelf later terug te zien, maar het kan helpen om je optreden te verbeteren.
 4. Gebruik de apparatuur die hoort bij de boodschap. Voor een kleine presentatie kan een korte slideshow voldoende zijn, terwijl voor grotere presentaties vaak gebruik gemaakt wordt van een multimediaprojector.
 5. Een presentatie is een optreden. Laat je publiek niet verveeld achter.
 6. Maak kopieŽn van je presentatie. Wees voorbereid op een technische storing.
 7. Kom altijd ruim op tijd, om je ervan te verzekeren dat de apparatuur werkt. Liever te vroeg dan te laat. Begin op tijd, en eindig niet te laat.
 8. Houd het simpel, maar kijk niet neer op je publiek.
 9. Controleer altijd de informatie die je geeft. Laat je niet in een hoekje drukken door iemand die meer weet dan jij, zorg dat je goed voorbereid bent op vragen.
 10. Laat altijd een samenvatting en eventueel promotiemateriaal achter. Op deze manier krijgt je presentatie extra impact.

Reacties op dit artikel
Sander, 2008-10-08
( +2 )

Ik heb altijd geleerd als je het eng vind om te spreken in het openbaar, zet een voorwerp zoals een roos tussen jezelf en het publiek niet letterlijk uiteraard, dat geeft geestelijke rust en je lijkt ontspanne dat pikken mensen op. het hoeft niet perse een roos te zijn maar wel een voorwerp dat rust uitstraald, of waar je jezelf goed bij voelt
Jenniek, 2008-10-08
( 0 )

Die had ik nog niet eerder gehoord, wel een goed idee :)
Uptown, 2009-10-05
( +2 )

Ik heb zelf ook best wel wat moeite met presentaties. Helaas ontkom ik er met mijn studie niet aan. Wat mij heel erg helpt is om alle punten die ik wil behandelen op papier te zetten zodat ik daar op kan terugvallen als ik iets niet meer weet. Daarnaast oefen ik thuis inderdaad even voor de spiegel of voor bekende mensen. Dit zorgt er namelijk voor dat je je tekst steeds beter gaat beheersen en ook beter over kan brengen!
Hihihi, 2015-03-09
( 0 )

HOUJE BEK Man
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl