X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Koos, Waldo en de kaars

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Anniek100 Anniek100 Auteur op infoyo sinds
09 Oktober 2008


Bekijk het profiel van Anniek100
Datum: 28-09-2010
Auteur: Anniek100
Dit verhaal heb ik moeten schrijven voor een opdracht van het vak Nederlands.Het is een ingrediëntenverhaal, dat betekend dat ik een aantal onderwerpen kreeg (waaronder hond, psychiater, kaars, woning, assertiviteit) waarmee ik dit verhaal moest vormgeven.Dit verhaal is NIET op waarheden gebaseerd, en is verzonnen voor een schoolopdracht.

“Uw assertiviteit ligt op een laag niveau” zegt de psychiater tegen mij. “Ik raad u aan een assertiviteitstraining te volgen”. “Waar kan ik die volgen dan?” vraag ik op mijn beurt. “Nou, hier in mijn eigen kliniek kunt u een prima training volgen, met professionele psychotherapeuten.” “Hoeveel gaat mij dat kosten?” vraag ik. Nu komt het, de prijs die je totaal blut maakt, maar er wordt over gesproken alsof het niets is. “Driehonderd euro per week, u krijgt daarvoor twee keer per week een training, en elke training is twee uur lang. Hierbij is de prijs van de locatie, de psychotherapeuten en mijn uren inbegrepen.”
“Hoezo, waarom moet ik u dan betalen?” vraag ik. “Wat doet u dan nog in dit verhaal als ik in dit traject stap?” “Nou, ik zal één keer per week uw assertiviteitsniveau testen, om te controleren of we wel genoeg vooruitgang boeken.” “Ik zal erover nadenken”, en met deze woorden sluit ik dit gesprek. Ik neem afscheid van de psychiater, en keer terug naar huis.

Mijn hond Waldo begroet me uitbundig, hij haat het om alleen thuis te zijn. Al waren het maar die vijf minuten toen ik gisteren even naar de buurvrouw ging om een potje suiker te lenen, zelfs toen werd hij helemaal blij toen ik terugkwam. Ik heb vaker gedacht aan een tweede hond, om Waldo gezelschap te houden, misschien zou Waldo zich zo minder alleen voelen. Maar mijn woning is eigenlijk te klein voor twee honden en de huurbaas zou gek worden als ik met nog een hond aan zou komen zetten. Ik had al geluk dat hij Waldo door de vingers zag, want eigenlijk zijn huisdieren verboden.

Mijn woning is niet erg groot, maar groot genoeg voor een single man en zijn hond, ik en Waldo dus. Ik heb al lang geen vriendin meer, daarom vond de huurbaas het dan ook niet zo erg dat ik een huisdier nam. Hij snapte ook wel dat ik anders wel een beetje eenzaam zou worden.
Ik heb een redelijk grote woonkamer, met een bank, een paar stoelen, een tafel en een oude tv. Ook wat schilderijen aan de muur, en nog wat foto’s van mijn familie en mijzelf met Waldo. Her en der liggen hondenspullen verspreid, zoals een hondenbak, een kluif en een half vermorzelde tennisbal.
Verder heb ik een keukentje. Het is wat aan de kleine kant, maar ik hoef er dan ook alleen maar voor mezelf te koken en het eten voor Waldo klaar te maken.
Verder heb ik mijn slaapkamer, waar ook niet veel meer in staat dan mijn tweepersoons bed, een boekenkast en mijn klerenkast.
Als laatste heb ik nog een badkamer, met een wc, een wastafel en een douche.


Ik zet de computer aan. Hij is wel niet zo nieuw meer, maar hij werkt nog goed genoeg om mijn verhalen te schrijven. Ik ben namelijk een schrijver. Ik schrijf nu een boek dat gaat over een vrouw die de liefde van haar leven vindt, maar hij is al getrouwd en heeft die gevoelens niet voor haar.
Ik vind het leuk om verhalen te schrijven, dit wordt alweer mijn derde boek. Ik heb nog niet zoveel succes geboekt met mijn verhalen, gelukkig werd mijn tweede verhaal al uitgegeven en er zijn er een aantal exemplaren van verkocht. Ik hoop met dit boek nog meer in de publiciteit te komen.

Ik steek een kaars aan en zet deze midden in de kamer. Dan doe ik het licht uit. U snapt hopelijk wel dat ik nou niet zoveel geld heb, daarom probeer ik zoveel mogelijk energie te besparen. Ik ben vandaag één keer naar een psychiater gegaan, op kosten van mijn ouders. Mijn moeder vond dat dit nodig was, ze denkt dat het niet goed met me gaat omdat ik nu alweer een jaar geen relatie heb gehad. Maar het gaat prima met me, ik heb nu gewoon even geen zin in relatiezaken.
Maar die assertiviteitstraining ga ik dus niet volgen, ik kan nooit driehonderd euro per week betalen. En ik heb daar ook helemaal geen zin in, ik heb liever meer tijd over voor mijn verhaal.

Ik wil net verder schrijven over hoe Sofie bijna een eind wil maken aan haar leven omdat Jim haar vertelde dat hij niet voor haar voelt wat zij wel voor hem voelt: hij is niet verliefd op haar. Ik heb het al redelijk ver uitgedacht, want ik wil wel dat het goed eindigt. Net als Sofie zichzelf wil ophangen, komt Jim binnenstormen. Hij zegt dat hij niet zo veel van haar houdt als zij van hem, maar dat dit nog niet het einde van haar leven hoeft te betekenen! Er zou vast wel een andere man zijn, die meer van haar zou houden dan hij ooit heeft gedaan.

En dan ruik ik het…ROOK! In mijn ooghoek zie ik een oranje gloed. Ik draai me razendsnel om. Shit, brand! De kaars is omgevallen! Ik was zo diep in gedachten verzonken over hoe mijn verhaal verder zou lopen dat ik het gejank en geblaf van Waldo niet heb gehoord. Ik zoek een uitweg, maar ik kan niet weg, overal is vuur om me heen, en opeens hoor ik Waldo ook niet meer.
Ik probeer weg te rennen, maar nog steeds overal…vuur…ik…krijg…geen… lucht…meer…ik……………

Brand in de Vangelielaan

Anniek Vlems, topreporter

Rotterdam – Afgelopen nacht is er een brand geweest in de Vangelielaan nummer 107. De brand is gestart in appartement 107h, waarna het vuur is overgeslaan naar appartementen 107g en 107i.
De bewoner van 107h (Koos Jonkens, 31) en zijn hond zijn omgekomen bij deze tragische gebeurtenis. Verder zijn er drie gewonden uit appartement 107i gekomen, deze worden op dit moment behandeld in het Karindoziekenhuis. De bewoners van 107g waren tijdens de brand niet aanwezig.

Wat nu de bron van deze vuurzee is is nog niet zeker, maar de brandweer vermoedt dat er een brandende kaars is omgevallen in het appartement van de heer Jonkens.
Wat nu precies de brand heeft ontstoken wordt nog onderzocht, evenals wanneer de heer Jonkens nu precies is gestorven. U zult hier binnenkort meer over lezen.

Reacties op dit artikel
Piet, 2014-07-16
( +1 )

Wat een leuk verhaaltje!
Crista, 2014-07-17
( 0 )

Leuk verhaal
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl