X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Alice in Wonderland, naar het boek van Lewis Carrol

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Rolanne Rolanne Auteur op infoyo sinds
03 November 2008


Bekijk het profiel van Rolanne
Gerelateerde artikelen Smokie - Britse Popband
Datum: 11-03-2010
Auteur: Rolanne
Lewis Caroll, een wiskundige met een literaire inslag. Een kleutertje dat bij†de geleerde†in de buurt woonde inspireerde hem voor de wonderlijke roman. Het meisje heette Alice, ze had zwart haar.

Ken jij de weg naar Wonderland ?

Ken jij de weg naar Wonderland ? Je kunt er alleen maar komen als je heel goed kunt dagdromen. Het is een wonderlijke plaats ergens diep in jezelf. Niets is er wat het lijkt. Het was in Wonderland dat Alice het witte konijn met het Zwitsers zakhorloge voorbij zag rennen. Nog nooit eerder had ze een konijn op een klokje zien kijken. Daar wilde ze dus wel meer van weten.

Het konijn rende door de wei terwijl hij op zijn zakhorloge keek

Het konijn rende door de wei terwijl hij op zijn zakhorloge keek Hij bleef maar ratelen "haast haast, ik heb zo''n verschrikkelijke haast"en "Ik ben te laat voor een belangrijke afspraak" Alice had nog nooit een konijn horen praten. Ze hield het niet meer. Ze knapte zowat uit elkaar van nieuwsgierigheid. Ze moest hem wel volgen. Zo snel als haar beentjes haar dragen konden rende ze achter het konijn aan. Wel een eigenaardige plek voor een belangrijke afspraak dacht ze nog toen ze hem nabeende door een holle boomstam in te gaan. Voor ze er nog verder iets van kon vinden gleed ze uit over de witte kiezels in de binnekant van de boom. Ze begon omlaag te glijden, steeds harder en harder. Sneller en sneller gleed ze, naar bereden. 

Het was als of ze op de glijbaan zat maar dan zonder glijbaan

Het was als of ze op de glijbaan zat maar dan zonder glijbaan Na een tijdje veranderde haar vaart. Haar roetsj werd langzamer en langzamer en .. als .. maar .. langzamer ..
Dit kwam omdat haar blauwe jurkje de werking van een parachute aan had genomen. Zo zweefde ze in slow motion naar beneden, als een astronaut. Ze passeerde stoelen en kasten en lampen en sta-klokken, allemaal bengelend in de lucht. Ze kon ze op haar gemak bekijken en ze deed ook een paar lampjes aan of juist uit. Alle klokken gaven een andere tijd aan. Die kwamen zeker uit allemaal verschillende landen. Het was een bijzondere vlucht. Tegen de tijd dat ze met een plof op de bodem terecht kwam verdween het konijn net door een heel klein deurtje. Een deurtje dat verdacht veel weg had van een kattenlluikje. Alice, nog een kind en nog een lenig kind ook, maar helaas een konijnen-luikje bleek toch te krap. Zelfs voor onze Alice.

Alice ontmoette, al zoekende naar het konijn, nog vele andere sprekende en behulpzame dieren

Geen van hen kon haar helpen het witte konijn terug te vinden. De Cheshire kat niet. En de Creature-Jabberwock niet. En dat wilde Alice nu juist zo graag, al wist ze niet zo goed waarom. Ze slenterde nog wat rond door Wonderland, helemaal op zichzelf. Ze kwam ogen te kort. Zo zag ze ook een lila huisje met rose rolluiken. En net toen ze helemaal niet meer aan hem dacht, uitgerekend toen, kwam uit dat huisje het witte konijn naar buiten snellen. Hij zag er nog steeds wat afgepeigerd uit. Hij vloekte in zichzelf. Voor een seconde wendde hij zijn ogen van het Zwitsers horloge af. En toen zag hij dat Alice daar zomaar voor hem stond.

Het konijn riep schel "Marjan wat doe je verdikkeme hier ?"

Het konijn riep schel Marjan, sta daar niet zo. Haal mijn spierwitte lange handschoenen, ik ben al te laat. "Waarvoor bent u dan te laat" stamelde Alice. "Mijn handschoens, NU !" zei het witte konijn op een toon die geen tegenspraak duldde" Alice ging ze dus maar zoeken ook al was ze Marjan helemaal niet. Toen ze terug kwam van het zoeken verdween het witte konijn weer het zwarte woud in. Zo raakte ze de weg terug en het konijn kwijt.  

Trompetgeschal konk en een schalk klonk er bovenuit "Maak ruim baan voor de Hare koninklijke heerlijkheid de Hartenkoningin"

Trompetgeschal konk en een schalk klonk er bovenuit Er kwam vervolgens een hele processie langs. Voorop het witte konijn. Hij blies de schalhoorn. Zijn handschoes gesteven en gestreken, al riekend naar te dure after shave. De tweede in de stoet was natuurlijk Hare Majesteit de Hartenkoningin haarzelfe. Ook al was het een Harte koningin, het was helemaal geen blije koningin, dat zag je zo.Toen ze Alice opmerkte snauwde ze tegen haar; "Wie ben jij ? Kun je croquet spelen ?" Ik ben Alice, zei Alice, en ik ben juist op zoek naar de uitgang, van Wonderland. Ik wil graag weer naar huis, naar mijn mamma en pappa, en zo. 

De Hartekoningin werd hartstikke boos omdat Alice niet inging op haar uitnodiging om croquet te spelen en beval haar achtergevolges om Alice hoofd van Alice haar romp te scheiden

Alice schokschouderde. Ze werd er verder niet koud of warm van.
Met een schop trapte ze de voorste achtergevolgling zomaar pardoes om. Door het domino effect vielen alle anderen ook om. Alice was niet bang, maar ze vond het wel welletjes. Ze rende heel snel terug door het land van haar dromen. Terug naar het zachte gras waarop ze in slaap gedommelschommed was. Ze wreef in haar oogjes. Ze was blij dat ze weer terug was. Haar prive lerares zei dat het nu tijd was voor een kopje thee. Lekker, dacht Alice, met lekker veel melk. Ze liep zoet achter de juf aan, door de mooie Engelse wei. Ze rekte zich onderwijl nog eens lekker uit

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl