X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Vergrijzing

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van evankest evankest Auteur op infoyo sinds
07 Oktober 2008


Bekijk het profiel van evankest
Datum: 08-10-2008
Auteur: Evankest
Doordat er veel meer ouderen zijn dan jongeren vergrijst Nederland. Vroeger waren de gezinnen veel groter dan nu, vlak na de oorlog kwam de babyboom, tegenwoordig worden er veel meer abortussen gepleegd dan vroeger en mensen worden tegenwoordig ouder. Deze punten veroorzaken de vergrijzing.Dit geeft problemen, Oudere krijgen een aow als ze stoppen met werken. Als er veel meer ouderen dan jongeren zijn wordt dit dus onbetaalbaar ook moeten er meer verzorgingstehuizen komen en personeel. Kortom dit geeft grote problemen.

Waar gaan de ouderen naartoe?

Veel ouderen kunnen op een bepaald moment niet meer zelfstandig aankleden, eten koken, naar het toilet gaan enz. Zij hebben hier hulp bij nodig.
De een kan nog thuis wonen de ander moet naar een verzorgingshuis.
Voor de ouderen is speciale zorg beschikbaar, voor iedere oudere is er wel een bepaald soort hulp.
Hieronder een aantal manieren waarop hulp wordt aangeboden.

Soort hulp. Wat is de hulp? Voor wie? Woonomstandigheid Verzorgingshuis. De werknemers bieden verzorging, verpleging en begeleiden ouderen die lichamelijke of psychische problemen hebben door de ouderdom. Voor ouderen (65+) die niet meer zelfstandig kunnen wonen. In een kamertje in het verzorgingshuis.
(niet zelfstandig wonen) Bijzondere verzorgingshuizen. Je krijgt dezelfde hulp als in een verzorgingshuis. Alleen krijgen de cliŽnten hier iets meer hulp in hun eigen probleem.(blind zijn, doof zijn en oorlogsproblemen.) Voor ouderen die bijvoorbeeld doof zijn, last hebben van de oorlog(mensen die in jappenkampen hebben gezeten) en voor oorlogsveteranen. In een kamertje in het verzorgingshuis.
(niet zelfstandig wonen) Aanleunwoning. De bewoners van een aanleunwoning kunnen gebruik maken van de hulp van het verzorgingshuis (zie boven) Voor ouderen die niet meer helemaal zelfstandig kunnen wonen en daar wat extra hulp bij nodig hebben. Woning tegen of in de nabijheid van het verzorgingshuis.
(Ď zelfstandigí wonen) Verpleeghuis. De werknemers bieden verzorging, verpleging en begeleiden ouderen. Er zijn artsen, fysiotherapeuten en verpleegkundigen aanwezig. Voor ouderen die niet meer de hulp van het ziekenhuis nodig hebben maar die ook niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. In een kamertje in het verpleeghuis.
(niet zelfstandig wonen) Thuiszorg. Verzorging en verpleging bij de cliŽnten thuis.
De cliŽnten kunnen zelf hun zorg inkopen. Voor ouderen die thuis zorg nodig hebben bij bijv. het douchen, aankleden en steunkousen aan/uittrekken. In je eigen huis.
(zelfstandig wonen) Serviceflat. De bewoners van een serviceflat hebben de hulp van de thuiszorg (zie boven) binnen handbereik. (via alarmsysteem) Voor ouderen die verzorging nodig hebben. (Bijv. voor mensen met steunkousen) In een appartement in een flat.
(zelfstandig wonen)

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl