X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Weerzien in Kenia - Corinne Hofmann

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Yonego Yonego Auteur op infoyo sinds
01 Juli 2008


Bekijk het profiel van Yonego
Gerelateerde artikelen De blanke Masai De blanke Masai
Datum: 25-01-2010
Auteur: Yonego
Na De blanke Masai zijn er nog twee boeken verschenen over het leven van Corinne Hofmann. Eentje over hoe zij haar terugkomst in Zwitserland ervaarde, en Weerzien in Kenia, over hoe zij veertien jaar na haar vertrek uit Kenia terugkeert naar het land dat ooit haar thuis was.

Lange tijd is Corinne niet in Kenia geweest, het land waar ze naartoe ging voor haar grote liefde Lketinga, een Masai.
Veertien jaar geleden vluchtte Corinne het land uit met haar dochtertje Napirai, vanwege de aanhoudende jaloezie van haar man Lketinga en haar steeds slechter wordende gezondheid. In die veertien jaar dat zij weer in Zwitserland woont houdt zij contact met de familie, door middel van het schrijven van brieven naar Lketinga's broertje Jamer, de enige in de familie die kan lezen en schrijven. Ook schrijft zij een boek over haar leven in Kenia, 'De blanke Masai', wat later een bestseller wordt over de hele wereld. Nu, veertien jaar na haar vertrek, gaat Corinne samen met haar uitgever terug naar Kenia. Niet alleen om haar familie te bezoeken, maar ook omdat haar boek 'De blanke Masai' inmiddels verfilmd wordt in Kenia. Daar zal zij de cast ontmoeten. In Kenia is een hoop veranderd. Zo is er ineens een hele boel plastic, wat zorgt voor veel vervuiling. Ook is het land welvarender geworden, maar desondanks is het nog steeds een land wat van tijd tot tijd te kampen heeft met hongersnood, malaria en ook veel last heeft van HIV/aids.
Corinne is in eerste instantie bang voor wat haar te wachten staat. Zou ze nog wel welkom zijn in Barsalai? Zou 'mama', haar schoonmoeder, haar nog wel herkennen? Zou Lketinga kwaad op haar zijn? Uiteindelijk wordt Corinne heel hartelijk ontvangen door haar voormalige schoonfamilie. Ook pater Giullarmo die haar vroeger vaak het leven gered heeft is blij haar gezond en wel weer te mogen ontvangen. Corinne heeft een fantastische tijd in Barsaloi, en tot haar opluchting ziet ze op de filmset ook dat alles zo waarheidsgetrouw mogelijk over zal komen.
Na twee weken is het weer tijd geworden om afscheid te nemen van haar oude vertrouwde plekje met de mensen van wie ze desondanks toch zoveel houdt. Het valt haar zwaar, maar ze is ook blij, dat ze eindelijk weer naar haar dochtertje Napirai mag gaan.

Reacties op dit artikel
Luc, 2010-12-06
( 0 )

Heb dit boek ook besteld. Was helemaal verkocht door het verhaal in het eerste boek, zo open en eerlijk, maar ook zo naief. Zo vol gevoel, ben benieuwd wat dit boek brengt.

Marlies, 2011-06-13
( 0 )

Ik heb alle 3 de boeken gelezen en was echt helemaal gek op het eerste boek! De andere 2 boeken waren ook mooi en erg interessant. Vond het echt ontzettend mooi, ikzelf ben ook gek van Afrika, ookal ben ik er nog nooit geweest. Het is wel mijn droom om ooit een week mee te leven met Masai-mensen.

Marlies 16 jr.
Catharina, 2011-10-22
( 0 )

Heb Corinne's eerste boek gelezen. Een page turner. Omdat ikzelf in Kenia bij de Masai ben geweest, kon ik me enigszins verplaatsen in haar leven daar. Ik vind haar een avontuurlijke, maar ook na√Įeve vrouw, creatief, improviserend, zelfredzaam en met een liefdevol hart. Ik heb intens met haar meegeleefd. Nu ga ik haar volgende boek bestellen. Wil zo graag weten hoe het met haar en Napirai verder is gegaan.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl