X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Leerplichtambtenaar

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van jane45 jane45 Auteur op infoyo sinds
03 Oktober 2008


Bekijk het profiel van jane45
Datum: 01-11-2008
Auteur: Jane45
De leerplichtambtenaar we weten allemaal dat ze er zijn ,maar mijn mening is,ze zijn grotendeels overbodig.Waarom zeg ik dit,nou als jij kinderen hebt,die chronische ziek zijn en hierdoor ook vaak afwezig zijn door ziekte,krijg je de leerplichtambtenaar op je dak je word dan hier in nederland gestraft dat jij als goede zorgzame ouder je kind ziek thuis houd,want dat mag niet ze moeten ziek naar school.

De strenge regels van de ambtenaar

Stuur jij je kind niet naar school als het regelmatig ziek is word je gedreigd met de kinder bescherming.Want je bent dan geen goede ouder,als jij je kind ziek thuis houd.Het is hier compleet de omgekeerde wereld.Dus wat doe je dan je stuurt je kind dood ziek naar school,bang dat de kinder bescherming je je kind afneemt,want dat gaat ook vrij makkelijk in nederland, totdat je kind instort en tot overmaat van ramp op genomen moet  in een ziekenhuis.Hoe ver moet je gaan.Wij worden hier toch alles verplicht,we wonen niet meer in een vrij land.

Daarom geen leerplichtambtenaars meer

Daarom ben ik er tegen dat ze er zijn het is net politie,maar dan van school,je moet de kinderen dwingen ook als ze niet willen of kunnen,hoezoo vrij nederland.Ik dacht altijd leren dat doe je voor je plezier en niet dat je moet,maar helaas hier moet je alles.Of je nu wil of niet zoniet dan staat daar de leerplichtambtenaar streng te zwaaien met het stokje.Dat is toch geen vrijheidsmening meer maar een plicht.

Reacties op dit artikel
Sara, 2008-11-02
( 0 )

Bij ziekte staan ze wel op je stoep maar bij onterecht verzuim niet. Ik ken iemand die al 2 jaar thuiszit, hij heeft geen zin en niemand die hier iets aan doet. Ik vind dit zelfs onder mishandeling vallen en puur misbeleid van de school. Die jongen is sociaal totaal vervreemd.
Esther, 2008-11-14
( +2 )

Ik zit met een probleem
ik heb een zusje die naar school moet maar geen school die haar wilt aan nemen.
ik wil graag dat ze op een school in amsterdam of zaandam gaat
maar zei staat in purmerend ingeschreven
de leerplichtambtenaar van purmerend vindt dat zei geen school in amsterdam of zaandam voor mij kan zoeken
wat moet ik nu doen want ze moet naar school
en de leerplichtambtenaar zit mij al te bedreigen met een boete
wie kan mij helpen ik ben echt wanhopig
Hannie, 2008-11-17
( +1 )

Het vinden van een oplossing voor het schoolverzuim van chronisch zieke kinderen is allereerst de verantwoording van de ouders en de school. Meestal lukt het wel om tot een regeling te komen. Er bestaan ook speciale consulenten : kijk op: www.ziezon.nl
Leren moet. Niet omdat de wet dat voorschrijft, maar leren lezen, schrijven en rekenen is een voorwaarde om als volwassene volwaardig te kunnen functioneren. Praat eens met mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen en schrijven, die zullen je kunnen vertellen hoe moeilijk dat is.
Esther, er zal een reden zijn dat geen enkele school je zusje wil aannemen. Of die reden(en) terecht is (zijn) kan ik niet beoordelen. Praat met de leerplichtambtenaar over die redenen, laat haar met de scholen gaan praten. Het klopt dat zij geen scholen buiten haar eigen gebied kan zoeken, maar ze kan de informatie wel doorspelen naar de leerplichtambtenaar in Amsterdam.
Jane45, 2008-11-27
( +1 )

Ik weet van mijn partner hoe het is om niet te kunnen lezen of schrijven hij heeft dyslexie,en toch red hij zich prima in deze maatschappij.Ik vind niet dat het de plicht is van de leerplichtambtenaar om wat te doen aan kinderen die chronische ziek zijn,en de schuld bij de ouders leggen is ook wel heel gemakkelijk,je vraagt er niet om om ziek te worden,daar ben je helaas in ons geval mee geboren,je kunt je kind zoveel mogelijk helpen en begeleiden,maar om ze nu te straffen als ze ziek zijn vind ik als moeder zijnde heel erg,want dat doet de leerplichtambtenaar,als je bekeurd word als je kind te vaak ziek is,wat denk je wat dat psychisch met zo'n kind doet ,hij of zij voelt zich schuldig,terwijl ze er niets aan kunnen doen,ze hebben er niet om gevraagd om ziek op deze wereld te komen.
Jane45, 2008-11-27
( 0 )

Ik weet van mijn partner hoe het is om niet te kunnen lezen of schrijven hij heeft dyslexie,en toch red hij zich prima in deze maatschappij.Ik vind niet dat het de plicht is van de leerplichtambtenaar om wat te doen aan kinderen die chronische ziek zijn,en de schuld bij de ouders leggen is ook wel heel gemakkelijk,je vraagt er niet om om ziek te worden,daar ben je helaas in ons geval mee geboren,je kunt je kind zoveel mogelijk helpen en begeleiden,maar om ze nu te straffen als ze ziek zijn vind ik als moeder zijnde heel erg,want dat doet de leerplichtambtenaar,als je bekeurd word als je kind te vaak ziek is,wat denk je wat dat psychisch met zo'n kind doet ,hij of zij voelt zich schuldig,terwijl ze er niets aan kunnen doen,ze hebben er niet om gevraagd om ziek op deze wereld te komen.
Heidi, 2010-07-19
( +3 )

Ik woon in Vaals en myn dochter woont tot 23 juli 2010 in een behandelgroep. Daar ging ze in Sittard naar ee zmlk school (dichtsbyzynde school vanuit Urmond). Ze komt nu vrydag weer na 2 jaar terug thuis wonen. Meld ik haar aan by de dichtsbyzynde zmlk school in Kerkrade, willen ze haar niet aannemen op die school!! De hulp die ze op de zmlk in Sittard Krygt, kunnen hun haar niet bieden in Kerkrade!! Nou daar zitten we weer mee, maar geen ander alternatief geven!! Oh, zeggen ze miss kan ze toch in Sittard naar school vanuit Vaals!! Zyn die mensen gestoord denk ik dan!! Nu ga ik maar naar de leerplichtamtenaar! Ze is wel leerplichtig, maar ze word niet op de school aangenomen, raar land hier! Ik begryp de mensen in Nederland dus echt niet meer!! Erg onlogisch allemaal!! By my zitten de tranen erg hoog, maar mensen moeten maar dwars blyven liggen en je in de kou laten staan!! Ik word hier erg boos over! Nederland houd geen rekening meer met de zwakkere mensen in dit land! Ik vind de maatschappy erg koud en kil worden!
Stephanie, 2011-11-04
( 0 )

Hoi
ik zit met hetzelfde probleem
ik heb een nierafwijking en een urinebuisafwijking
mijn linkernier werkt maar voor 2%
mijn urinebuis heeft een lekage waardoor de urine mijn nieren instroomt wat bacterieen aanmaakt
waardoor ik heel vaak ziek ben
mijn ouders melden mij altijd netjes af als ik ziek ben
en ik ben nu eenmaal heel vaak ziek dit is voor mijn ouders ook niet leuk
nu opeens een brief gekregen van de leerplichtambtenaar moet me melden daar
ik zellef vind dit schandalig ik vraag er toch ook niet om om ziek te zijn
de school zegt zich zorgen te maken om mij
nou en bedankt ook wel eens eraan gedacht welke zorgen mijn ouders om mij hebben
Jane45, 2011-11-04
( 0 )

Hoi stephanie

hebben jullie er wel eens over nagedacht voor een mythylschool,die heeft ook medische mensen op school,en je kunt er rusten als het nodig mocht zijn.Dat hebben wij inmiddels ook voor onze dochter geregeld,en dat gaat prima momenteel.Hierdoor hebben wij ook minder zorgen om haar,en kan ze toch naar school,en mocht ze ziek zijn heb je minder gauw last van de leerplichtambtenaar,misschien is dit een oplossing voor jullie.Ik hoop dat je hier wat aan hebt.Veel sterkte met jullie kind.
Maureen, 2012-12-30
( 0 )

Ik ben een moeder van een chronisch ziek kind. ze heeft de ziekte van crohn.Bij ons is het probleem dat school haar niet help en begeleid. Ze hebben haar zelfs niet bij de leerplichtambtenaar aangemeld. Ik ben nu een klacht aan het schrijven, naar de onderdirecteur en de zorgcoördinator, en ik stuur deze klacht zelf door naar de leerplichtambtenaar. In augustus 2012 is de nieuwe zorgwet ingegaan, ik adviseer mensen met dit soort problemen gebruik je rechten.school is verplicht om te helpen
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl