X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


studiebeurs rijnhal

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Daphne6 Daphne6 Auteur op infoyo sinds
01 November 2010


Bekijk het profiel van Daphne6
Datum: 03-11-2010
Auteur: Daphne6
Laatst was het dan zo ver. Ik moest naar een studie beurs voor mijn vervolg opleiding, ik heb namelijk nog geen idee wat ik naar mijn opleiding wil dus heb ik toch maar even een kijkje genomen.

Verslag over de studie beurs in de rijnhal.

Al een tijdje geleden was er een studie beurs in de rijnhal, als je daar naartoe zou gaan en er een verslag van zou maken van twee A4-tjes kreeg je er studie punten. Dus vandaar dat ik er even ben geweest.

Eigenlijk werd mij afgeraden om er naartoe te gaan aangezien ik havo doe en een HBO opleiding wil gaan doen, en zou op de studie beurs voornamelijk MBO opleidingen zijn.
De leerlingen van het Olympus college mochten gratis naar binnen. Ik ben samen met Larissa geweest.

We kwamen binnen en het eerste wat opviel was dat het beurs in een bepaalde route was opgesteld zodat je langs elk kraampje zou komen, verder viel er op dat er echt van alles nog wat stond maar toch vooral veel MBO opleidingen verder er aangeboden.
Bij elk kraampje stonden ongeveer zes mensen iedereen te woord. Met veel afbeeldingen en power points activiteiten probeerde elk kraampje zoveel mogelijk mensen naar hun toe te krijgen.

Ik had zelf al wel gehoord dat de HAN er zou staan dus dat was eigenlijk wel de kraam waar ik zeker langs wilde gaan, omdat er op die hoge school al en paar opleidingen zijn die ik graag zou willen volgen.
Zoals een sport opleiding en manager opleiding.
Maar goed buiten dat.
Wat ik wel vervelend vond dat het erg druk en dat je dus eigenlijk ook best lang moest wachten voordat je iemand had gevonden die te woord kon staan.

De informatie die ik kreeg vond ik erg duidelijk en ik heb zeker al wel wat opleidingen gevonden die ik wel interessant vond.

Ik had ook opleidingen in gedachten die mij zeker leuk leken maar nadat ik er meer informatie over had gekregen vond ik ze toch minder interessant.
Dan heb ik het eigenlijk over de landmacht en de schoonheidspecialiste opleiding,
Maar ik denk vooral dat dat komt omdat het een MBO opleidingen zijn en ja als ik nu de havo doe wil ik gewoon eerst een HBO opleiding geprobeerd hebben.

Wat ik wel grappig vond aan de markt was dat er echt bijna alleen MBO opleidingen werden aangeboden zoals al gezegd werd, en dat er dan echt helemaal achterin een klein hoekje een paar HBO opleidingen werden aangeboden.

De kraampjes waar ik ben geweest zijn zoals ik net al zei voornamelijk HBO kraampjes.
Zo ben ik bijvoorbeeld geweest bij De Hoge Hotel School Deventer,
Deze opleiding leek mij wel leuk omdat ik een hotel school wel spannend leek en het lijkt mij ook super gaaf om een hotel de te kunnen ondanks dat echt heel hard werken is het is toch super als je dat kan.
Een nadeel van de opleiding vond ik dat een het twee talig was, zowel Engels als Nederlands want ik denk dat het een in het Nederlands al moeilijk genoeg is zoín opleiding.
Ik ben ook geweest bij management opleiding geweest voor Internationale bedrijven dat leek bij echt en super opleiding, maar wat ik daar een nadeel van vond was dat die opleiding in Maastricht is en eigenlijk wil ik tijdens mijn opleiding nog niet meteen op kamers.
Verder ben ik nog geweest bij ROC, maar helaas was dat ook een MBO opleiding dus daar heb ik nog wel wat rondgekeken voor een sport opleiding maar dan kwam je eigenlijk terecht in bijvoorbeeld sportleraar op een school. En als ik sport opleiding wil doen dan wil ik toch wel echt hogerop kunnen.

Wat ik ook ben tegengekomen was de landmacht, en dat sprak wel echt aan want je hebt heel veel avontuur en het leert je heel veel zelfstandigheid.
Maar ik wilde bij landmacht dan eigenlijk wel een hogere functie hebben, tijdens het gesprek met een van de studenten die bij deze kraam stonden kwam ik er toch eigenlijk wel heel veel nadelen over te weten,
Het eerste nadeel was eigenlijk vond ik dat het een MBO opleiding was, tenminste daar begin je mee.
Je begint met een MBO opleiding die vier jaar duurt om alleen al bij de landmacht te kunnen. Nou op zich is dat niet zo heel erg. Maar als je dus hogerop wil bij de landmacht moet je vervolgens een bijscholing volgen op HBO niveau, het kan niet zo zijn dan je meteen al die HBO opleiding doet, en ik wil eigenlijk mijn vervolg opleiding toch rond de vijf jaar hebben afgerond.
Een verder nadeel van de landmacht vind ik ook dat je niet zelf kan beslissen of je word uitgezonden. Hetzelfde geld voor de luchtmacht en de marine.
Dus na dit gesprek viel deze opleiding al eigenlijk voor mij af.

De laatste twee kraampjes waren als eerste een schoonheidspecialiste opleiding ook dit was een MBO opleiding. En tijdens dit gesprek vond ik de opleiding een beetje overkomen alsof je met een beetje prutsen met kapsels en met make-up had je zo de opleiding afgerond in een tijdje en dan kwam je eigenlijk terecht in de richting van kappers en pedicures etc.
Dus eigenlijk leek deze opleiding mij wel heel erg gaaf maar na de informatie die ik kreeg vond ik de opleiding eigenlijk heel erg tegenvallen en heb ik de opleiding ook meteen van mijn lijstje gehaald.

De laatste kraam vond ik eigenlijk wel de beste kraam. En dat was inderdaad de kraam van de HAN. Deze kraam was ook het drukst van allemaal. Ik heb twee opleidingen bij de HAN gevonden. Als eerste een sportopleiding op HBO niveau zodat je bijvoorbeeld betaald trainer kan worden, fysio, en genezing van blessures,
En de tweede opleiding die mij zeker beviel was de HBO opleiding International
Business and Languages. Met deze opleiding kan je voor internationale bedrijven werken als bijvoorbeeld contact persoon of zelfs een hogere functie zoals directeur etc.
Dus de HAN heeft eigenlijk het meeste indruk op mij gemaakt.Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl