X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Wat voor soorten tabellen zijn er?

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Conni Conni Auteur op infoyo sinds
31 Juli 2010


Bekijk het profiel van Conni
Datum: 26-10-2010
Auteur: Conni
Hier in zul je veel gaan lezen over de soorten tabellen en belangrijke informatie die daarbij hoort. Zoals frequentie, variatiebreedte, klasse breedte en ga zo maar door.

Frequentietabellen

In veel tabellen zijn de waarnemingen gesorteerd op kenmerk. Kenmerken kunnen zijn grootte, geslacht, soort, kleur e.d. In de tabel kun je lezen hoe vaak dat kenmerk bij het onderzochte verschijnsel voorkomt. Je spreekt dan over de frequentie waarin een bepaald kenmerk voor komt. Een tabel waarin aangegeven staat hoe vaak bepaalde kenmerken voorkomen, noem je dan ook een frequentietabel.

Vaak worden in frequentietabellen de gevonden waarnemingen in groepen ingedeeld. Zo'n groep noem je klasse.

In tabellen kun je verschillende soorten waarnemingen aantreffen. Sommige waarnemingen worden alleen in hele getallen weergegeven. Zo zul je in een tabel met aantallen verkeersslachtoffers alleen hele getallen vinden. Het aantal verkeersslachtoffers in een bepaalde maand zal nooit op 4,83 liggen. Een aantal verkeersslachtoffers zal een heel getal zijn. Wanneer je dit soort gegevens in klassen wilt indelen, laat je de klassen lopen van het ene hele getal tot het andere hele getal. Een hogere klassen begint dan één getal hoger dan de klasse daaronder. Bijvoorbeeld deze klassenindeling voor aantallen verkeersslachtoffers per maand: 0-4 slachtoffers per maand, 5-8 slachtoffers per maand, 9-12 slachtoffers per maand en ga zo maar door. Andere soorten waarnemingen worden niet alleen in hele getallen weergegeven. denk bijvoorbeeld aan afstanden in meters. Daar kun je bijvoorbeeld de volgende waarde aantreffen: 4,83 meter. Bij het maken van klassen voor dit soort gegevens gebruik je meestal het 'kleiner dan' -teken (<). Een klassenindeling voor bepaalde afstanden kan er dan als volgt uitzien: 0 -< 5 meter, 5- <9 meter, 9 -<12 meter. De klassen sluiten dan precies op elkaar aan.

Soms zijn de klassen gegeven. Maar als deze nu eens niet gegeven zijn? Hoeveel klassen moet je dan maken en hoe groot moeten ze zijn? Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet je altijd eerst weten wat de laagste en de hoogste aangetroffen waarde is. Bijvoorbeeld het verschil tussen de laagste en het hoogste aantal dienstjaren dat je aantreft bij de werknemers van een bedrijf. Het verschil tussen de laagste en de hoogste waarde noem je variatiebreedte. Alle klassen samen moet de hele variatiebreedte omvatten.

De eerste klasse zal de laagste aangetroffen waarde moeten omvatten en de laatste klasse de hoogste aangetroffen waarde. Maak het totaal aantal klassen niet te klein, maar ook niet te groot. De grootte van de klassen zelf noemen we de klassenbreedte. De klassen zijn in veel gevallen even groot (gelijke klassenbreedte), maar de klassenbreedte mag in sommige situaties ook verschillen. Probeer voor de klassengrenzen mooie getallen te kiezen.

Meervoudige tabellen

Een tabel waarin je de gegevens vanuit één gezichtspunt rangschikt, noem je een enkelvoudige tabel.

Tabellen lenen zich echter ook heel goed om ontwikkelingen in een bepaald verschijnsel weer te geven. Je kunt bijvoorbeeld gegevens van verschillende jaren in één tabel vermelden. Dan heb je de gegevens niet alleen naar een bepaald verschijnsel gerangschikt, maar deze gegevens ook nog eens voor verschillende jaren met elkaar vergeleken. Zo'n tabel noemen we een meervoudige tabel. De tabel heeft dan een aantal ingangen. Elke ingang is één manier waarop de gegevens ingedeeld zijn. Het aantal ingangen dat een tabel heeft, kun je bepalen door een getal uit die tabel te nemen en je af te vragen hoeveel keuzes je het maken voordat je bij dat getal terechtkomt.

Reacties op dit artikel
Tineke, 2011-04-18
( 0 )

Saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai
Saskia, 2011-04-18
( -6 )

So saaaaaaaaaaiiiii he tineke was lollig in klas he
Tineke, 2011-04-18
( -3 )

Jaaaaaa
Saskia, 2011-04-18
( -6 )

Hey tineke reageer je nog???????????
deze syte is heel erg saai tochhhhhhhhhhhhhhhhh
Ssssssssssaaaaasssskkkkii, 2011-04-18
( -3 )

Hey tineke hoe gaattie met mij gaattie goed hoor hihi
Saskia, 2011-04-19
( -2 )

Dit is zo saaaai
Tineke, 2011-04-19
( -6 )

Poep in je broek

potjandikkie
ik doe me zeer
Sas, 2011-04-19
( -2 )

Zo saai pis in je broekie en schijt op de grond
jeah man di is zo heikneuterig
Tineke man love you, 2011-04-19
( -3 )

Poep in de broek en nog wat pies
Poepinjebroekkie, 2011-06-10
( -3 )

Dit is ook zo saai, wat moet ik nou doen? Zal ik ook maar eens een poepie in me broekkie doen?
Annemarie, 2014-05-12
( +2 )

BEDANKT
Jantje, 2015-06-04
( 0 )

Dit is echt raar
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl