X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Basisschool, terug naar toen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 23-09-2010
Auteur: Carina03
Ik heb de radio aanstaan op een Vlaamse zender waar de problematiek wordt besproken over te weinig mannelijke leerkrachten in het onderwijs en de schade voor vooral jongens bij dit gebrek. Ook wij hebben die discussie hier al ooit gehad.

Loopbaan en vrouwenteam

Veel mannen zien te weinig loopbaankansen in het onderwijs en vaak staan ze alleen binnen een vrouwenteam. Ik ben zelf een vrouw, heb jaren in het onderwijs doorgebracht en kan alleen maar vaststellen dat daar waarschijnlijk het grootste probleem ligt. Het onderwijs is vooral voor werkende moeders een ideale baan. deeltijdbanen liggen voor het oprapen en elke vakantie ben je thuis bij je kinderen. Doordat bijna elke klas twee leerkrachten heeft groeit het aantal personeelsleden waardoor je als man dus het risico hebt in je eentje te komen werken tussen vijftien vrouwen. Je voorstellen voor een andere aanpak worden rap van de tafel geveegd, vrouwen zijn nu eenmaal anders dan mannen. Het is echt waar dat ook kleine jongetjes anders zijn en hierdoor vaak het onderspit moeten delven omdat er een juf voor de klas staat. Jongens zijn van nature wilder dan meisjes, ze spelen riddertje en vechtspelletjes waarvoor meisjes angstig aan de kant duiken. Het resultaat, het jongetje krijgt een reprimande omdat het rustiger en liever moet doen omdat de juf zich beter in het gevoelsleven van het meisje plaatsen. In principe worden op de basisschool de "mannen" al opgelegd dat ze zich meer als vrouwen moeten gedragen.

Terug naar vroeger

Voor de jongens, het onderwijs en mannelijke leerkrachten zou het beter zijn als we terug zouden gaan naar de jongens- en meisjesschool van toen. Er komen weer meer scholen met kleinere klassen wat het onderwijs ten goede komt. Meer mannelijke leerkrachten volgen hun hart richting onderwijs om met gelijkgestemden een team te vormen. De werkgelegenheid groeit omdat al de scholen en klassen gevuld moeten worden. De jongens mogen weer jongens zijn en voor de meisjes is de schooltijd een stuk rustiger.

Reacties op dit artikel
Maryam, 2010-09-25
( 0 )

Ik lees nu ook veel vaker dat er meer mannelijke leerkrachten zijn. Hoewel het nog steeds niet genoeg blijkt te zijn in verband met het aantal vrouwelijke leerkrachten.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl