X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Hoezo demotiverend!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van letteke letteke Auteur op infoyo sinds
22 Januari 2009


Bekijk het profiel van letteke
Gerelateerde artikelen Het schoolverzuim
Datum: 15-02-2010
Auteur: Letteke
"Ik ga hier niet voor piet snot mijn uren uitzitten, zonde van mijn tijd", aldus mijn dochter van 17, die zojuist tijdens een oudergesprek op school op haar donder kreeg, om dat ze verzuimd had. Ik kon haar alleen maar gelijk geven.

Wetjes en regeltjes

Mijn kinderen en veel andere ouders klagen al lange tijd steen en been over de gang van zaken op voortgezet onderwijs.
In dit geval gaat het specifiek over de gestelde uren norm vanuit de overheid. De scholen zijn namelijk verplicht om een x aantal lesuren te geven aan hun leerlingen. Als blijkt dat de school daar niet aan voldoet, krijgen ze de schoolinspectie op hun dak en misschien ook nog wel een boete.
Nu zijn onze kinderen daar de dupe van.
Bij lesuitval worden ze in een lokaal  gezet met de belofte dat er vervangende les komt. vervolgens komt er of niemand of er komt alleen maar iemand kijken of iedereen aanwezig is, word een notitie van gemaakt en worden de leerlingen aan hun lot overgelaten, ga maar wat doen.
Ook worden ze met hele hordes in de aula gezet, waar een groot beeldscherm word vertoont met de zender TMF(daar worden ze wijzer van zullen we zeggen). Dan verwachten ze, dat daar kinderen gaan zitten werken,  terwijl om je heen anderen,die zich terecht  dood vervelen ,de aula zo'n beetje om je heen afgebreken.

Ik heb het met eigen ogen gezien hoe zoiets werkt. Ze zetten 2 leerkrachten bij de deur in de aula en het enige wat die doen is alle leerlingen die willen vertrekken weer terugsturen. Geen enkel alternatief, totale tijdsverspilling,bijzonder demotiverend voor leerlingen en (lijkt mij) leraren.

Maar regeltjes, zijn er nu eenmaal om je aan te houden

In dit geval, zeg ik als ouder en nuchter denkend mens, nee, ik ben het hier volkomen mee oneens.
Ik denk, dat de minister van onderwijs ook weinig zin heeft om zijn tijd te verspillen aan zinloos zitten en niets kunnen doen. Hoe verkoop ik deze onzinnige regeltjes aan mijn kinderen?.
Ik kreeg een brief van de school, dat ze er alles aan gaan doen om het schoolverzuim terug te brengen, daarin word gedreigd met pittige gesprekken en leerplichtambtenaren.
Laat ze eerst eens naar hun eigen beleid en de manier waarop deze worden toegepast kijken.
Waarom is er zoveel verzuim?, misschien dat de leerlingen toch liever iets nuttigers willen doen, dan hun tijd uitzitten.
Ik dacht dat het een school was, geen gevangenis.

Mijn dochter heeft al meerdere malen geklaagd bij de leiding van de school, maar daar word niets mee gedaan," wat moet ik dan nog", vraagt ze aan mij.

Goeie vraag, Nou wat mij betreft, laat die leerplichtambtenaar maar komen.


Elias

Reacties op dit artikel
Normyo, 2010-02-15
( -1 )

Dat lijkt me zeker demotiverend. Maar ten eerste is dit natuurlijk een gevolg van de veel grotere scholen die we tegenwoordig hebben. Dan heb je op honderd leerkrachten natuurlijk al snel een paar zieken en om dan snel een vervanger te vinden blijkt tegenwoordig dus moeilijker en waarschijnlijk duurder dan gedacht.

Maar een paar zieke leerkrachten met dertig leerlingen per klas is natuurlijk ook meteen een groep van honderd leerlingen.

Wat dan wel weer vreemd is, is dat de leerlingen blijkbaar niets meer zelf kunnen of anders niet op het idee gebracht worden om te gaan studeren of huiswerk maken. Als je dan toch geen les hebt, dan kun je toch je huiswerk maken voor de volgende dag. Maar als dat gaat zoals in mijn tijd, dan weet ik hoe dat loopt. De leerlingen die hun huiswerk willen doen, worden voortdurend afgeleid door de leerlingen die de tijd willen gebruiken om te kletsen. En als je de durf hebt om er iets van te zeggen sta je er alleen voor. Het vriendelijkste antwoord dat je krijgt is doe je huiswerk maar thuis.

Misschien wordt het wel gewoon tijd dat we eerlijk gaan toegeven dat pubers niet hetzelfde zijn als volwassenen en dat je ze gewoon moet helpen bij het structureren van hun leven, niet alleen thuis maar ook op school. Dat betekent dus activiteiten bedenken voor leerlingen als een lesuur uitvalt.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl