X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


selectie van leerkrachten

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van kiekeboe69 kiekeboe69 Auteur op infoyo sinds
27 September 2009


Bekijk het profiel van kiekeboe69
Datum: 28-09-2009
Auteur: Kiekeboe69
Wanneer er een tekort is aan leerkrachten, wordt er soms een leerkracht aangenomen die geen diploma heeft voor het vak in kwestie. Hieronder vertel ik mijn verhaal over een vervangster die beneden alle peil was.

Ik ben een leerling van 17 en volg les in een Belgische school. Verleden jaar was er een echte baby-boom op school. Minstens 6 leerkrachten hadden zwangerschapsverlof. Dit zorgde echter voor veel problemen. De leerkrachten in kwestie gaven vele verschillende vakken.
Daardoor was het erg moeilijk  om vervangsters te vinden. De eerste weken waren er geen kandidaten, en kregen wij dus ook geen les. In Belgie is er vaak een tekort aan leerkrachten. Er kwam toch beterschap enkele weken later. We waren allemaal erg blij, omdat we de gemiste leerstof niet moesten inhalen. Maar toen we onze eerste les hadden, kreeg ons humeur plots een grote opdoffer. Dit kwam niet door de leerstof, echter wel door de leerkracht. Het was iemand die geen lerarenopleiding had gevolgd, maar wel veel van het vak in kwestie afwist. We hadden verschrikkelijk veel moeite om haar te verstaan daar ze met een zwaar accent sprak. Ze wilde een alternatieve manier van lesgeven proberen. Zo schreef ze het onderwerp van de les op het bord en wij moesten dan vertellen wat er in ons opkwam. Doordat we echter niets van deze onderwerpen afwisten - wat de reden is waarom je naar school gaat - bleef het muisstil in de klas. Ze werd vaak kwaad omdat we niet ' wilden' meewerken. 
Het einde van het schooljaar was in zicht en we moesten nog minstens 1 test doen. U kan het al raden dit werd een echte ramp. We hadden test over een hoofdstuk dat we nog niet helemaal hadden gezien. De test was opgesteld door de leerkracht die zwangerschapsverlof had. Het meeste van de test konden we niet invullen. Volgende les vond deze vervangster het erg bizar dat iedereen een tekort had. Want het vervolg van dit hoofdstuk stond toch in ons handboek ?! Uit dit handboek hadden we nog nooit moeten leren daar het volgens de leerkracht met zwangerschapsverlof, veel te moeilijk was uitgelegd. Enkel de afbeeldingen en grafieken werden gebruikt tijdens de lessen.
Voor het examen, had iedereen toch maar de theorie in het handboek geleerd. Maar nu werd er echter niets over gevraagd. Al bij al was toch iedereen geslaagd bij het eindexamen.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl