X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Stageverlag Sporten en Go!

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van heiligemaagd heiligemaagd Auteur op infoyo sinds
07 Oktober 2008


Bekijk het profiel van heiligemaagd
Datum: 09-10-2008
Auteur: Heiligemaagd
Sporten en Go!Bij sporten en Go worden er aerobic en pilates lessen gegeven in groepsverband, voor een heel zacht prijsje.Edda Brand en Robin Woestenenk geven lessen vanuit Zutphen en Warnsveld. In Doetinchem worden er sinds kort ook lessen gegeven. Deze vinden plaats in Sport hal de Wolborgenmate door Marion Hunting. Op woensdag is er van 19.00 tot 20.00 Pilates en op donderdag van 19.00 tot 20.00 BBB aerobic De kosten van de lessen zijn 13 euro per maand.

Zakelijke informatie

Sporten en Go heeft verschillende les vormen:

- Aerobics
kwartier warming-up, steigerungsvorm, spring en dansbewegingen, gebaseerd om je uithoudingsvermogen te verbeteren. We sluiten af met cooling-down.

- Pilates
Pilates is een bewegingsleer die gericht is op de beheersing van lichaam en geest. Oefeningen met vloeiende bewegingen verstevigen en versterken het lichaam en maken de spieren en gewrichten sterker en soepeler. Pilates doet ook een beroep op de geestkracht. Zo wordt de harmonie tussen lichaam en geest bevorderd.

- BBB
Bovenbenen, Billen en Buikspieren. Veel aandacht om met verschillende materialen te trainen waaronder banken, steps en gewichten.

- Kiddyswing:
In deze les zal er vooral worden geoefend op de basis van het dansen, en dit zal op een speelse wijze worden uitgelegd. Denk hierbij aan spelletjes op muziek en oefeningen om het ritme onder de knie te krijgen. Tijdens deze les maken wij gebruik van een spiegelwand.

- Streatdance
In deze les wordt er dieper in gegaan op het dansen. Met invloeden van de straat krijgt het een stoere uitstraling. Gedurende een periode word er een dans aangeleerd, en elke week een nieuw stuk. Bij deze les zit een stukje conditie training en rek- en strekoefeningen. Tijdens deze les wordt er gebruik gemaakt van een spiegelwand.

- Senioren
Rustige lessen waarin alle spieren aan bod komen. Wij werken met veel materialen en spel waaronder o.a. badminton, balspel etc.

Lesrooster jeugd en volwassenen.

sporthal "De Condor"
Maandag 19.00 tot 20.00 uur Aerobic.
Maandag 20.00 tot 21.00 uur Pilates.

sporthal "De Mene"
Dinsdag 19.30 tot 20.30 uur Pilates.
Dinsdag 20.30 tot 21.30 uur BBB Aerobic.

sporthal "Theo Thijssen" De Hoven
Dinsdag 19.00 tot 20.00 uur BBB Aerobic.

sporthal "De Opmaat"
Dinsdag 09.00 tot 10.00 uur BBB Aerobic.
Woensdag 09.30 tot 10.30 uur 50+ fit.
Woensdag 19.00 tot 20.00 uur Aerobic BBB.

sporthal “De Condor”
Donderdag 19.00 tot 20.00 uur Pilates.
Donderdag 20.00 tot 21.00 uur Aerobic BBB.

lesrooster 5 tot 14 jaar
sporthal "de Mene"
Donderdag 15.30 tot 16.30 uur Streatdance
Tijdens de schoolvakanties is er geen les.


Mensen die zich willen aanmelden kunnen eerst een week gratis meelopen en alle lessen gratis uitproberen. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken.

Contributie.

Jeugd 5 tot 14 jaar 30 euro per kwartaal
v/a 15 jaar 35 euro per kwartaal
seniorengroep 25 euro per kwartaal

Let op! je kunt onbeperkt sporten zonder extra kosten!
Aanmelden telefonisch of per e-mail. info@sportenengo.nl
kosten inschrijving 10 euro

Voorwaarden:

Welkom bij Edda Brand, Sporten en GO! Ik wens jullie veel sportplezier en denk eraan wil je resultaten boeken dan is het van belang om de lessen iedere week te volgen. Aerobic, Pilates of BBB lessen zijn goed te combineren om je conditie op te bouwen en te behouden. Er is 6 uur in de week les die je mag volgen (zie lesrooster) Alle lessen worden onder deskundige leiding gegeven maar doe rustig aan als je pas met sporten begint. Deelname geschiedt geheel op eigen risico! Ben je langer dan 6 weken ziek bel of mail mij, dan zal je contributie stop gezet worden tot je weer komt sporten. Heb je vragen of aanmerkingen wat de lessen betreft laat het mij dat weten. Zorg ervoor dat de betaling van het lesgeld in de 1e maand van het nieuwe kwartaal is overgemaakt op rekeningnummer: 964225581 met vermelding van je naam en het kwartaal. Per 1 januari gaat alles via automatische incasso.
Opzegging per e-mail info@sportenengo.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met
Edda Brand
Leestensepad 58
7232 AK Warnsveld
tel: 0575-528980
info@sportenengo.nl

Toekomst en stage verwachtingen

Toekomst verwachtingen

Een ding wat ik zeker weet over mijn toekomst is dat nog niets vast ligt en dat ik dat zo wil houden. Ik wil niet alles al uitgepland hebben, maar gewoon kijken wat er op mijn pad komt en wat ik daar mee kan.
Wat ik wel erg interessant vind is kunst en mode. Als ik dus moet gaan kijken naar wat voor opleidingen ik eventueel in de toekomst zou willen doen, denk ik aan de kunstacademie een opleiding tot tekenleraar, creatieve therapie mode ontwerpen, muziek maken, of iets met schrijven.
Ik zou graag iets willen doen waarmee ik mensen kan helpen.
Als ik klaar ben met school wil ik eerst gaan reizen, omdat ik denk dat je op die manier veel over jezelf en anderen kan leren. Daarna zie ik wel verder. Het belangrijkste voor mijn toekomst vind ik dat ik lol moet kunnen hebben, ik wil plezier hebben in wat ik doe en zoveel mogelijk uit het leven halen. Dat is eigenlijk ook mijn levensmotto.

Stageverwachtingen

Ik heb heel erg veel zin in mijn stage! Ik ken Edda Brand omdat ik normaal ook bij haar sport en ze is super aardig! Wat dat betreft heb ik al wat ervaring. Ik denk dat ik ga leren hoe je een les opbouwt, waar je op moet letten, welke spieren je met welke oefeningen traint, maar ook dingen als de administratie en reclame maken.
Van Edda verwacht ik dat ze mij een beetje wegwijs maakt in het hele proces, ook buiten de lessen zelf om. Als ik les heb bij haar, doet iedereen de oefeningen die ze doet gewoon na. Het lijkt me dus erg interessant om te leren waarom je welke oefeningen doet en hoe ze invloed hebben op je lichaam.
Drempels verwacht ik eigenlijk helemaal niet. Dat komt misschien ook omdat ik nog niet zo'n scherp beeld heb van hoe de stage zal zijn. Maar als ik vooruit denk, over wat ik verwacht te gaan doen, lijkt alles me ontzettend leuk!
Ik ga denk ik ook leren hoe je met mensen om moet gaan, want die mensen die voor de lessen komen volgen alles wat je doet. Het is belangrijk duidelijk en positief over te komen.
Een eigenschap van mijn stageplaats die misschien minder goed is, is dat het niet echt een groot bedrijf is. Edda regelt alles thuis en geeft de lessen in verschillende sportzalen. Daardoor ben ik denk ik wel veel onderweg.

Dagverslagen

Dag1 Maandag 12 november

Vandaag had ik om 2 uur een afspraak met Edda bij haar thuis. Ze heeft me uitgelegd hoe het bedrijf sporten en go in elkaar zit. Toen zijn we naar boven gegaan en heeft ze me de administratie laten zien. Ze heeft mappen met inschrijf formulieren van de leden, maar het meeste staat op de computer. Omdat het nieuwe jaar er aankomt is ze nu al bezig met de afrondingen. Zo moet er bijvoorbeeld gecontroleerd worden wie er allemaal betaald heeft en wie niet, zodat er naar die mensen brieven gestuurd kunnen worden.
Volgend jaar gaat ze over op een incasso systeem, omdat dat makkelijker werkt.
Ik moest nu controleren hoe het met de betalingen zat. Daarbij gebruikt Edda internet bankieren. Ze printen de betalingen uit en dan moest ik in een schema op de computer de mensen opzoeken en een B (van Betaald) achter de naam zetten bij het goede kwartaal. Dat bleek een stuk lastiger dan verwacht, omdat veel mensen nog open betalingen hadden staan en bij de machtiging die ze zojuist gedaan hadden er niet bij hadden gezet voor welk kwartaal het was. Ook waren er mensen die het bedrag hadden over gemaakt op de naam van iemand anders, bijvoorbeeld hun partner. Dan is het moeilijk terug te vinden bij wie welke betaling hoort.
Met het controleren ben ik ongeveer 1.5 uur bezig geweest en het is nog niet af, dus ik ga morgen weer verder.
Toen was er s avonds les, van 7 tot 8 aerobic en van 8 tot 9 pilates.
Bij aerobic heb ik zitten kijken hoe de les ging, wat er gedaan werd en dat heb ik opgeschreven.
Bij pilates heb ik gewoon mee gedaan.Dag 2 Dinsdag 13 november

Vanochtend was er aerobic BBB les van 9 tot 10. Hier wordt gewerkt aan de buik-, bil- en beenspieren en de conditie.
Ik heb weer zitten kijken en opschrijven. Rond een uur op 1 ben ik naar Edda gegaan. Daar zijn we doorgegaan met het nakijken van de betalingen. Edda moest ondertussen nog even naar de gemeente om het huren van de zalen te bespreken. Ze vertelde dat ze moet opgeven hoeveel uur ze gebruik heeft gemaakt van de zalen en hoeveel uur ze dat nog wil gaan doen. Scholen hebben altijd voorrang, daardoor zijn er al eens lessen vervallen.
Het bleek dat er nog wel erg veel betalingen op stonden, dus zijn we gaan kijken wat we dan eventueel vergeten waren. Zo kwamen we erachter dat we een aantal pagina's nog niet hadden uitgeprint en dat die betalingen dus nog niet waren afgekruist. Ook is er nog geld over gemaakt op een andere rekening, dus dat moeten we ook nog even na kijken, maar daar gaan we morgen mee verder.
Edda vertelde dat ze bezig zijn met uitbreiden zo zijn er nu bv ook lessen in Doetinchem, er loopt een actie met kaartjes die 4 weken gratis sporten waard zijn, er komt een auto met opdruk van sporten en go en er komt een foto als puzzel in een blad.Dag 3 Woensdag 14 november

Wat vandaag erg naar boven kwam was het medische aspect dat natuurlijk ook bij het sporten hoort. Edda vertelde dat ze die ochtend een senioren groep had lesgegeven, waar bij een vrouw zat die niet lekker was geworden. Ze was zelfs buiten bewustzijn geraakt. Sporten doe je op je eigen risico bij sporten en go, maar Edda is wel verantwoordelijk voor de stappen die in zo'n geval ondernomen moeten worden. Toen de vrouw buiten bewustzijn raakte heeft Edda dus de ambulance gebeld, maar de vrouw kwam alweer bij en wou absoluut niet met de ambulance mee, ze wou zelfs niet dat Edda haar naar huis bracht! Uiteindelijk is ze wel zelf naar huis gegaan, met de belofte Edda te bellen zodra ze thuis was en een afspraak te maken bij de dokter.
Gelukkig komen dit soort dingen weinig voor, maar je moet er wel altijd op voorbereid zijn en meteen wat kunnen doen.
Als de leden zich aanmelden moeten ze eerst ook een formulier invullen. Hierop komen lichamelijke klachten en medicijn gebruik ook aan bod. Papieren van mensen die ergens last van hebben wat belemmerend kan zijn met sporten, worden in een speciale map gestopt en Edda onthoud dat natuurlijk. Toch is het soms zo dat mensen die iets ernstigs hebben dat niet opschrijven, dat is natuurlijk erg gevaarlijk.
Verder ben ik 's middags weer door gegaan met de betalingen. Nu is ongeveer alles na gekeken, dus moeten alleen de brieven nog verstuurd worden aan de mensen die nog niet betaald hebben.
De inschrijf formulieren worden ook veranderd. Ze gaan gedrukt worden in dezelfde stijl als de website gemaakt is en de auto bedrukt is. Daar gaan we morgen mee verder.
's Avonds, bij de les heb weer zitten schrijven.Dag 4 Donderdag 15 november

Vandaag zijn we bezig geweest met het afmaken van de brieven.
Voor de brieven komt er nog een sticker systeem, dan worden naam en adres van alle leden op stickers geprint, zodat die gewoon op de envelop geplakt kan worden. Maar dat komt later pas, dus ik heb een stuk of honderd brieven met de hand zitten schrijven en ja, dat duurt wel even.
Edda vroeg of ik ook zelf les zou willen geven aan het eind van mijn stage. Dat lijkt me heel erg leuk, maar ook best moeilijk omdat ik het idee heb dat ik daar voor nog te weinig kennis heb, over spieren oefening en waar je allemaal op moet letten. Ik wil het sowieso wel een keer proberen!
Bij de les, 's avonds, heb ik twee uur meegedaan. Als ik nu mee doe met de lessen, lijkt het als of ik dat op een hele andere manier doe. Ik let veel meer op de oefeningen, hoe Edda ze doet, ik tel mee met de muziek en weet ongeveer wat er wanneer gaat komen. Dat vind ik wel grappig, want het gaat echt vanzelf. Doordat ik er zo mee bezig ben kan ik niet gewoon maar een beetje Edda staan na doen zonder er bij na te denken.
Ik probeer er ook op te letten hoe ze de les geeft. Hoe ze een nieuwe oefening uitlegt, wat ze zegt, wat ze doet en hoe haar lichaamstaal is.
Misschien vind ik dit toch wel erg leuk om in de toekomst iets mee te doen.Dag 5 Maandag 19 november

De auto is er! En hij ziet er mooi uit, met paarse letters staan de informatie van sporten en go op de zijkant en op het raam aan de achterkant. Nu maar hopen dat veel mensen het zien en nieuwsgierig worden.
Verder heb ik vandaag bij Edda de ledenadministratie afgerond, de brieven zijn geschreven en de deur uit. We hebben een nieuw inschrijf formulier opgesteld en nog een paar standaard brieven die leden krijgen. Er moeten nieuwe gemaakt worden omdat Edda ze wil laten drukken, in dezelfde stijl als de website en de auto is gemaakt. Dat is herkenbaar.
We hebben ook nog een kranten artikel gemaakt voor de zondag krant in Doetinchem. Edda heeft afgesproken met een redacteur van een krant die ze goed kent, dat hij gaat proberen het artikel in de krant te krijgen en als dat nou lukt en het gaat door dat artikel goed lopen, dan wil Edda wel een contract afsluiten voor een advertentie per maand in die karnt, waar ze natuurlijk wel gewoon voor betaalt.
Bij beide lessen 's avonds heb ik zitten schrijven, omdat ik een spier verrekt had in mijn been. Ik heb wel 8 kantjes vol! Dat komt denk ik ook omdat ik het nog moeilijk vind alles kort en bondig op te schrijven, ik moet het later wel nog kunnen begrijpen als ik het uitwerk.
Marion gaf de warming-up bij pilates. Ik vond dat ze het heel leuk deed, anders dan Edda maar wel duidelijk en goed. Ze gebruikte ook andere oefeningen, die wel goed werden opgepikt door de mensen. Dat is iets wat Edda ook erg belangrijk vind: dat haar stagiaires zelf een les maken in plaats van dat ze haar na doen. En dat de mensen het goed kunnen volgen, is dit niet het geval dan moet je kunnen improviseren en snel overschakelen op iets anders.Dag 6 Dinsdag 20 november

Vanochtend was er een aerobic BBB les. Wim van Binsbergen kwam langs om te kijken hoe het ging. Het eerste kwartier, de warming-up heeft hij zelfs mee gedaan! Daarna leek hij behoorlijk uitgeteld en kwam hij bij mij zitten om wat dingen te bespreken. Hij kwam ook met het idee om bij ons op school in de gymles Edda een les te laten geven. Zo'n idee had Edda zelf ook al en ze was al van plan om alle scholen (en bedrijven) aan te schrijven.
's Middags heb ik met Robin, een stagiaire/collega van Edda een brief opgesteld die naar de scholen kan worden verzonden. Dat wordt pas in januari gedaan, omdat scholen het nu waarschijnlijk drukker hebben en in het nieuwe jaar rustig de tijd kunnen nemen om naar het voorstel te kijken.
We hebben ook nog een stukje les voorbereid, want het is de bedoeling dat ik donderdag 20 minuten les ga geven. Ik ga dan de grondoefeningen, buikspieren en cool-down doen. Dat lijkt me echt super leuk!
Edda had me ook nog een dvd gegeven over pilates, daar heb ik thuis nog een stukje van bekeken. Wat ik niet wist is dat er een hele filosofie achter pilates zit. Het gaat niet alleen om de oefeningen en de spieren zelf, maar ook alles er omheen. Erg interessant.
Ik ben natuurlijk ook weer 's avonds bij de lessen geweest. Er was van 19.30 tot 20.30 pilates in de mene, die les gaf Edda en daarna was er nog een uur aerobic door Robin gegeven.
Bij pilates heb ik meegedaan. Er waren allemaal mensen die ik nog nooit eerder had gezien, omdat ik normaal alleen de lessen in de Condor volg. Het werd me nu echt duidelijk hoeveel mensen er eigenlijk lid zijn van sporten en go.
Het uur aerobic dat Robin gaf, was vooral bedoelt voor jongere. Er waren weinig mensen, ik denk een stuk of 10, omdat er niet heel erg veel jongere sporten bij sporten en go. Bij deze les mogen volwassen natuurlijk ook meedoen, maar dat gebeurt toch weinig. Ik heb ook met deze les meegedaan en ik vond het leuk, maar heel anders dan de lessen van Edda. Het leek minder intensief, maar ik vond wel dat Robin heel leuk lesgaf.Dag 7 Woensdag 21 November.

Vanmorgen was er een senioren les. Ik werd aan het begin van de les meteen al flink onder vraagt: of mijn stage voor school was, of ik dan nu ook les ging geven, naar welke school ik dan ging, enz.
De sfeer was wel heel goed, heel gezellig, iedereen stond met elkaar te babbelen want voor veel van deze mensen is de sportles die een keer in de week wordt gegeven toch een soort uitstapje en een bij een komst.
Dat was ook wel te merken toen Edda met de les wou beginnen. Het duurde enige tijd voordat iedereen het door had, omdat ze zo gezellig aan het praten waren.
Er was een vrouw met het syndroom van down. Die ging eerst Edda assisteren door samen met haar de oefeningen voor te doen en later ging ze telkens kijken wat ik allemaal aam het doen was.
Deze les is heel anders opgebouwd. Alle oefeningen zijn er voor om te zorgen dat de mensen alles in het dagelijks leven kunnen blijven doen. Daarom zitten er evenwichtsoefeningen, conditie training en reactie vermogen in verwerkt.
De les begon met een kwartier warming-up, waarbij rustig alle spieren werden los gemaakt op een langzaam tempo. Daarna volgde er wat evenwichtsoefeningen, iedereen moest op één been gaan staan en dan de armen omhoog doen. Hier werden nog wat variaties op gedaan.
Daarna kwam er een soort van spel, iedereen moest kris kras door elkaar lopen en dan gaf Edda opeens een opdracht, bijvoorbeeld, maak je zo klein mogelijk, dan keek er iemand wie er het kleinste was en die kreeg een punt. Op die manier wordt de conditie op een leuke manier getraind.
Ook de heupen werden versterkt door oefeningen met de rekstokken. Daarna werden er wat oefeningen op de banken gedaan, gevolgd door 2 rondjes hardlopen.
De les eindigde met een balspel, om het reactie vermogen te trainen.
Ik vond het leuk om deze les te zien, omdat het er allemaal zo anders aan toe gaat.
's Middags was is vrij, omdat Edda ook vrij was, want ze ging bezig met het opknappen van haar huis en er zou een nieuwe klerenkast worden geleverd.
In Edda's geval moet je werk en privé leven zien te combineren, dat lijkt me wel fijn, maar soms ook lastig.Dag 8 Donderdag 22 november

Vandaag heb nieuwe leden ingevoerd op de computer een nieuwe leden lijst van de jeugd en van de mensen die in Doetinchem sporten gemaakt.
Blijkt dat ik beter met computers kan omgaan dan ik dacht! Hij is niet gecrashed en het lukte allemaal in één keer!
Marion belde ook nog even, die wou eigenlijk Edda spreken, maar die was even weg, dus raakte we aan de praat. Ze gaf me nog wat tips gegeven voor het les geven van die avond. Het is belangrijk hard en duidelijk te praten, hardop te tellen, zodat de mensen weten waar ze zijn me de hoeveelheid oefeningen en rustig aan te doen.
Ik vond het wel fijn om even met haar te praten, omdat zij natuurlijk hetzelfde heeft op het moment, ze loopt ook stage bij Edda en geeft nu les en ze weet nog goed hoe haar eerste keer lesgeven was en wat er dan belangrijk is.
Later heb ik met Edda de les voorbereid, ik heb opgeschreven wat ik ongeveer ga doen, de cool down moest ik nog bedenken, maar ik had genoeg materiaal uit de lessen die ik heb opgeschreven om iets te kunnen bedenken.
En toen naderde the moment of truth.
Eerst was er een uur pilates, daar heb ik meegedaan en toen kwam het uur aerobic. Er waren niet zo veel mensen en de meeste kende ik, dus daar was ik blij mee.
Edda gaf het begin van de les en daarna was het mijn beurt.
Ik begon met een serie buikspier oefeningen die 3 keer herhaald werd.
Ik vond het tellen heel lastig, omdat ik vaak te snel ging, vooral als ik niet mee deed met de oefening.
Edda telt altijd tot 8 en begint dan weer bij 1. Maar ik zat zo te kijken of iedereen het goed deed, en ondertussen telde ik, hoorde ik mezelf opeens zeggen: "8, 9, 10, oeps, shit!" Dat was wel stom, maar iedereen lachte er gewoon om.
Daarna kwam de cool down, ik had nog niet precies de oefeningen en hun volgorde in mijn hoofd, maar ik heb gewoon ter plekken bedacht wat ik nog wist van Edda en dat gedaan. En toen waren mijn 20 minuten alweer voorbij.
Achteraf hoorde ik van de leden dat het een beetje te snel ging, maar dat het verder goed was.

De lessen

Bij sporten en go worden er verschillende lessen gegeven. Er is aerobic, aerobic BBB, pilates, senioren les en streetdance voor kinderen.

Opbouw van een les

Elke les begint met een kwartier warming-up, waarbij alle spieren worden gebruikt, los en warm gemaakt. Het begint met rustig marcheren en dan komt oefening 1, dan wordt er weer gemarcheerd oefening 1 wordt herhaalt en oefening 2 komt erbij. Dan begint het weer bij het marcheren, oefening 1, oefening 2 en oefening 3 komt erbij. Zo gaat dit door.
Er zit dus een logische opbouw in de oefeningen, ze worden telkens herhaalt en er komst er steeds een bij. Dit is zodat mensen weten wat er gaat komen, ze hoeven niet te veel na te denken en kunnen gewoon lekker ontspannen bewegen.
Na tien minuten warming-up, zijn de spieren warm genoeg om gerekt te worden. Er worden verschillende rek oefeningen gedaan en dan gaat de warming-up weer verder. Het eindigt altijd met uitlopen.

Elke les eindigt ook met een cool down van 5 minuten. De spieren worden gestrekt door bepaalde oefeningen die ook voor ontspanning zorgen.

Het programma tussen de warming-up en de coo down verschilt per lessoort. Daarom worden er hieronder een aantal behandeld.

Aerobics
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Aerobics is een efficiënte fysieke uitoefening die vaak op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind. Aerobics is zeer populair bij vrouwen die het samen in een groep met een instructeur of alleen voor de televisie doen. In de jaren 60 introduceerde Dr. Kenneth H. Cooper een oefening om het hart en de longen te versterken en begon de eerste "aerob"-opleiding in de Verenigde Staten. Zijn boek Aerobics leidde definitief tot een doorbraak van de oefening.
Aerobics wordt gedaan om:
• fitheid te verbeteren
• vetten en koolhydraten te verbranden
• het lichaam te vormen,
• fysiek welzijn te versterken
• fit te blijven
Er zijn verschillende soorten aerobics, namelijk:
• Bodystyling
• Interval-aerobics
• Stap-aerobics,
• Aqua-aerobics of Aquarobic,
• Dans-aerobics,
• etc.

Een sessie bestaat meestal uit de volgende onderdelen:
• een opwarming, -15 minuten
• een cardiodeel, -20 minuten
• floorwork, -15 minuten
• stretching, -5 minuten
• cool down. -5 minuten

Pilates
From Wikipedia, the free encyclopedia Van Wikipedia

De Pilates methode (of gewoon Pilates), is een lichamelijke fitheid systeem ontwikkeld in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates. Met ingang van 2005 zijn er 11 miljoen mensen die praktijk de discipline regelmatig en 14000 docenten in de Verenigde Staten.
Pilates noemde zijn methode Contrology, omdat hij geloofde dat zijn methode maakt gebruik van de geest om de spieren. Het programma richt zich op de kern posturale spieren die helpt om het lichaam evenwichtig en die essentieel zijn voor de ondersteuning van de wervelkolom. In het bijzonder, Pilates oefeningen leren
bewustzijn van de adem en de aanpassing van de wervelkolom, en gericht zijn op . het versterken van de diepe romp spieren.

Pilates in zijn atelier in New York met zijn vrouw Clara en nichtje Mary
Geschiedenis
Pilates werd opgericht door Joseph Pilates tijdens de Eerste Wereldoorlog met het voorstel ter verbetering van het revalidatieprogramma voor de vele terugkerende veteranen. Joseph Pilates geloofde geestelijke en lichamelijke gezondheid van essentieel belang zijn voor een ander. Hij pleitte voor een paar, precieze bewegingen de nadruk op de controle en de vorm van de steun gewonde soldaten in het opnieuw hun gezondheid, door de versterking, uitrekken, en stabilisatie van de belangrijkste spieren. Pilates aangemaakt "De Pilates Principles" aan conditie van het gehele lichaam: een goede afstemming, centreren, concentratie, controle, precisie, ademhaling, en vloeiende beweging.
Pilates sessies vordering te helpen verhogen kracht en flexibiliteit, langer het lichaam, en de aanpassing van de wervelkolom.
Joseph Pilates schreef twee boeken over de Pilates methode: Return to Life through Contrology and Your Health: A Corrective System of Exercising That Revolutionizes the Entire Field of Physical Education

Beginselen
Pilates methode heeft een filosofische en theoretische fundering. Het is niet alleen een verzameling van oefeningen, maar een methode ontwikkeld en verfijnd over meer dan tachtig jaar van het gebruik en de waarneming. Een interpretatie van Pilates Principles: Centering, Concentration, Control, Precision, Inademen, en vloeiende beweging, is vergelijkbaar met Yoga.

Het centrale element van Pilates is het creëren van een versmelting van geest en lichaam, zodat zonder na te denken over het lichaam zal bewegen met de economie, genade, en evenwicht; met behulp van een lichaam op het grootste voordeel, waardoor de meeste van haar sterke en zwakke punten tegen haar, en het corrigeren van de onevenwichtigheden. Het doel is de productie van een aandacht - vrije unie van geest en lichaam, de methode vereist dat een voortdurende aandacht voor een lichaam terwijl de bewegingen. Aandacht voor beweging is zo belangrijk dat het belangrijker is dan enig ander aspect van de interne bewegingen of de methode
Inademen
Joseph Pilates geloofde dat het bloed circuleert, zodat het alle cellen in het lichaam zou kunnen wekken en het afval, dat in verband staat met vermoeidheid, zou kunnen weg voeren. Om het bloed haar werk naar behoren te laten doen, moet er zuurstof bijkomen en moet het gezuiverd worden van de rookgassen door middel van een goede ademhaling. Volledige en grondige inademing en uitademen zijn onderdeel van elke Pilates oefening. Pilates zag gedwongen uitademing als de sleutel tot volledige inademing. “Squeeze out the lungs as you would wring a wet towel dry,” bekende hij te hebben gezegd. Inademen, dient ook te gebeuren met concentratie, controle en precisie. Het moet goed worden gecoördineerd met verkeer. Elke oefening wordt begeleid door ademhaling instructies. Joseph Pilates verklaart: "Even if you follow no other instructions, learn to breathe correctly”.
Centering
Pilates gebruikt de zeer grote groep van spieren in het centrum van het lichaam - met inbegrip van de buik, onderrug, heupen en billen - de "krachtcentrale." Alle energie voor Pilates oefeningen begint vanaf de basis en stroomt heen naar de extremiteiten. Fysieke energie uitgeoefend vanuit het centrum, coördineert ieders bewegingen. Pilates voelde dat het belangrijk was om een sterke stuwende kracht op te bouwen, om op te vertrouwen in het dagelijks leven. Modern instructeurs bellen met de stuwende kracht van de "kern" te leren kennen.

Controle
Joseph Pilates methode is gebouwd op het idee van de spier. Dat betekende geen slordig, ongecontroleerde bewegingen. Elke Pilates oefening moet worden uitgevoerd met de grootst mogelijke controle, met inbegrip van alle lichaamsdelen, om letsel te voorkomen en te zorgen voor positieve resultaten. Het gaat hier niet om de intensiteit of meerdere herhalingen van een beweging, maar meer over de juiste vorm voor een veilige en effectieve resultaten.
Precisie
Iedere beweging in de Pilates methode heeft een doel. Iedere instructie is van vitaal belang voor het welslagen van het geheel. De nadruk ligt op het uitvoeren van een nauwkeurige en perfecte beweging. Uiteindelijk wordt deze precisie een tweede natuur, en neemt in het dagelijks leven als gave en de economie van verkeer.Een gedicht dat ik op devianart.com vond:

It's like stretching. your reaching out for the *StAr*s. but they're too far away. You want to hold one, to turn it over in your hand and let the entity of its being take your respiration away. Leave you really cold. You don't know why you are so anxious every day. What it is your anticipating, longing for, it's like stretching.

Door ViyaBloodDemon

Doelstelling en werkwijze

Het doel van Edda Brand, en dus van sporten en go, is om zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om te sporten.
Sporten is belangrijk, om op gewicht te blijven of misschien om af te vallen, maar je krijgt er ook energie van, je wordt vrolijker en het is gezond.
In deze tijd hebben veel mensen het erg druk, weinig tijd om te sporten en om je nou voor te nemen om elke ochtend een uurtje te gaan joggen, daar heb je veel dicipline voor nodig.
Een andere oplossing is dan een lidmaatschap op de sportschool, maar dat is behoorlijk prijzig, dus voor zoiets moet je ook wel geld over hebben. En dan nog stoppen mensen al snel met sporten, omdat ze te weinig tijd hebben maar wel het hele jaar nog aan een lidmaatschap vast zitten.
Dit alles maakt sporten niet veel makkelijker.

Daarom heeft Edda Brand het bedrijf Sporten en Go! Opgericht.
Mensen kunnen in groepsverband bij haar komen sporten, voor maar 13 euro per maand! Dan kunnen ze ook nog zelf bepalen welke lessen ze wel en niet willen volgen. Je zou dus alle lessen die gegeven worden kunnen volgen en dan nog betaal je maar 13 euro per maand Er worden lessen op verschillende locaties gegeven, dus er is altijd wel iets bij jou in de buurt.
De lessen worden gegeven op muziek en van muziek worden mensen vrolijk. Je ziet veel mensen die samen met een vriendin komen, want dat is natuurlijk ook hartstikke leuk, een uurtje lekker sporten met een vriendin op leuke muziek. Ontzettend gezellig dus!

Edda werkt vanuit haar huis en in de sportzalen. Thuis wordt de administratie geregeld, hiervoor gebruikt ze vooral de computer.
In de sportzalen vinden de lessen plaats.

Edda doet de oefeningen voor en de mensen doen ze met haar mee. Soms bedenkt ze een andere opstelling, zo laat ze iedereen bijvoorbeeld wel eens in een cirkel staan en dan past ze sommige oefeningen daar ook op aan.
Omdat ze zelf alles doet voor het bedrijf is dus ook haar eigen baas. Er dus niemand die alles en iedereen controleert.
Robin is sinds kort ook deel van het bedrijf. Ik heb wel verschil gemerkt in het lesgeven van Edda en Robin, dat komt doordat ze beide op hun eigen manier lesgeven. Edda heeft ook al 30 jaar ervaring en Robin is net begonnen.
Edda pusht mensen meer, om ze nog net iets langer te laten doorgaan, daardoor sport je heel intensief, bij Robin merk ik dat minder.

Het personeel

Er is niet echt spraken van personeel. Edda runt haar eigen bedrijf, sinds kort samen met Marion en Robin, die zijn bij haar in dienst.
Robin en Marion zou je wel tot personeel kunnen rekenen, maar het ze werken meer mèt Edda, dan vóór Edda. Op papier is Edda, als baas zijnde, natuurlijk wel verantwoordelijk, maar in de praktijk wordt er vooral veel overlegt en samengewerkt.
Eens in de zoveel tijd wordt er een uitstapje georganiseerd, waar de leden ook bij betrokken worden. Zo gaan we binnen kort voor de kerst met z'n alle wokken bij Wok Maxis.
Ik vind het moeilijk om te zeggen of het personeelsbestand een gemiddelde afspiegeling is van de bevolking, omdat het zo klein is.
Ik denk wel dat mensen die bij Edda in dienst zijn en eventueel later nog komen, erg sportief zijn, sportiever dan de gemiddelde bevolking.
Omdat er geen vaste werktijden zijn, behalve de les uren, is er ook geen officiële pauze en dus ook geen pauzecultuur.

Het gebouw

Er wordt in verschillende sportzalen les gegeven. Die zien er over het algemeen ongeveer hetzelfde uit.
Er zijn twee kleedkamers, met een deur naar de zaal. In de kleedkamers staan banken om op te zitten er zitten haakjes aan de muur om je jas aan op te hangen In de zaal hangen er aan een muur rekken en er is een open berging voor materialen.
Meestal staan de banken langs de kant.
In de bergruimte liggen ook matten, dat is erg handig bij grondoefeningen, voor mensen die zelf geen matje hebben of een dikkere mat nodig hebben voor hun rug.
Soms is het wel een beetje stoffig en benauwd maar dan zetten we gewoon een deur of een raam open.
Ik vind het gebouw handig ingedeeld maar ik heb weinig vergelijkingsmateriaal en kennis op dat gebied, dus ik zou ook niet echt weten hoe het beter zou kunnen.

Evaluatie

Op zich is mijn stage verlopen zoals ik het verwachtte. Ik heb veel geleerd over de dingen die buiten de lessen zelf om gaan, zoals bijvoorbeeld de administratie of reclame maken.
Ik had graag meer over het menselijk lichaam, de spieren en de oefeningen die daar bij horen geleerd. Maar daar was helaas te weinig tijd voor.
Ik vond dat het allemaal erg snel ging, de tijd vloog voorbij, waarschijnlijk omdat ik het zo leuk vond.
De dingen die ik geleerd heb kan ik zeker gebruiken in de toekomst, omdat je ze ook op andere dingen kan toepassen.
In het begin moest ik eerst nog even kijken hoe alles moest, maar Edda legde alles goed uit en daarna was het heel makkelijk, ik kon gewoon zelfstandig werken.
Echt drempels ben ik niet tegen gekomen, het les geven vond ik wel spannend, maar dat was geen drempel.
Het viel me ook behoorlijk tegen hoeveel tijd er in de administratie gaat zitten! Dat had ik niet verwacht.
De begeleiding van Edda was erg goed, ze was heel aardig en legde alles duidelijk uit. Ik had niet het idee dat ik alleen maar zat te werken, zoals vorig jaar bij mijn stage bij de Toko, ik heb nu vooral veel geleerd.
Mijn toekomstverwachtingen zijn nog verder uitgebreid, het lijkt me echt heel leuk om later iets te gaan doen met sport en muziek.
Het lijkt me ook erg leuk om bij Edda te blijven werken, daar hebben we het al een beetje over gehad.
Ik koos deze stageplek omdat ik het sporten bij Edda heel leuk vond en ik nog snel een stageplek moest vinden, maar niet omdat ik er iets mee wou doen in de toekomst.
Doordat ik het sporten nu van een andere kant heb gezien en heb meegemaakt hoe Edda werkt, ben ik het steeds leuker gaan vinden.
Het hele aspect van hoe je een bedrijf runt kan ik later wel gebruiken en als ik nou echt later iets ga doen op sport gebied kan ik alles wat ik deze 2 weken heb geleerd heel goed gebruiken.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl