X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


kinderen opvoeden is niet gemakkelijk

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van Cado Cado Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Cado
Datum: 25-01-2010
Auteur: Cado
Heeft iemand misschien een goede raad voor mij, hoe ik het best hiermee om kan gaan. Eigenlijk weet ik niet goed hoe ik nu verder moet

Wat vooraf ging.

Deze week ben ik erachter gekomen dat het opvoeden van twee pubers toch veel moeilijker is dan ik 5 jaar geleden dacht, Ik ben een gescheiden moeder van twee kinderen. Een jongen van 18 en een meisje van 16. De oudste kan best wel goed meekomen op school. Na het VMBO kader wilde hij verder leren.  Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben we besloten dat het voor hem het beste was om een bol 4 opleiding te gaan doen. Op dit moment zit hij dus in het tweede leerjaar van een opleiding in een stad bij ons in de buurt zodat hij vanuit huis heen en weer kan pendelen tussen thuis en school. Tenminste dat dacht ik dus. Afgelopen week heb ik een telefoontje gehad van zijn mentor met de vraag om even naar school te komen. Op school aangekomen heb ik dus, zacht uitgedrukt, een minder leuke mededeling gehad. Mijn zoon, waarvan ik dus dacht dat hij netjes naar school ging, was al wekenlang niet meer aanwezig geweest. De laatste toetsweek heeft hij wel nog meegedaan, maar daar is ook alles mee gezegd. De punten hiervan waren zodanig slecht dat ze heel moeilijk op te halen zijn. Daarboven op komt dat hij over twee weken een nieuwe toetsweek heeft. Bovendien is via school de leerplichtambtenaar ingeschakeld. Er staat me dus nog iets te wachten.

Reacties op dit artikel
Carina03, 2010-01-25
( 0 )

Soms kunnen de kinderen je . . . niet waar? Een tijdje terug heeft een kennis van mijn dochter hetzelfde probleem gehad. De bekeuring die ze uiteindelijk kreeg loog er niet om. Ze had via de school en de gemeente hulp moeten vragen. De hulp bestaat uit begeleiding voor het kind. Er wordt gesproken over waarom het kind niet meer naar school gaat, of er problemen zijn en wat ze er samen aan kunnen doen om het op te lossen. Schrik niet, je komt niet in het traject van de jeugdzorg terecht. Deze mensen zijn er zuiver en alleen om het kind te begeleiden. Veel sterkte met alles.
Cado, 2010-01-25
( 0 )

Dank je voor deze reactie. Nou weet ik tenminste een beetje van wat me te wachten staat. Hoe is het verder afgelopen met de kennis van je dochter ???
Carina03, 2010-01-26
( 0 )

Hoi Cado, de jongen zit nu op een andere school waar hij het redelijk doet. Het probleem bleek in de klas te zitten, hij voelde zich er niet thuis en zoals je tegenwoordig wel vaker hoort werd er door de leerkrachten en zijn mentor niets op uit gedaan. Hij zonderde zich steeds meer af tot hij gewoon helemaal niet meer ging. De boete die zijn moeder moest betalen is gedeeltelijk kwijtgescholden omdat ze niet meer op kon tegen de opstandigheid van een boze tiener en ook de school in gebreke was gebleven door haar geen hulp aan te bieden. Zij heeft werkelijk nooit geweten wat er op school allemaal speelde en door (achteraf bekeken) wat voor hel haar kind is gegaan. Zij was heel blij met de hulp en haar zoon na een moeilijke en koppige start nu ook.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl