X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Steeds meer leerlingen zakken voor hun verkeersexamen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Sjax Sjax Auteur op infoyo sinds
12 Januari 2010


Bekijk het profiel van Sjax
Datum: 03-05-2010
Auteur: Sjax
Heb je vroeger ook verkeersexamen gedaan op de lagere school? s Ochtends werd je fiets gekeurd door een echte politieman. Dat was wel spannend (ook al was je fiets voor het examen nageken en eventueel gerepareerd door je ouders). Je fietste een rondje wat je van te voren met de klas en met je ouders geoefend had. Aan het eind van de dag had dan de hele klas het verkeersdiploma.Er was hooguit een enkeling die voor het schriftelijke deel zakte, omdat hij of zij niet goed kon leren.Tegenwoordig gaat het er anders aan toe.

Het verkeersexamen

De basis is natuurlijk hetzelfde. Je krijgt verkeersles op school, je doet theorie-examen en mag dan op voor de praktijk. De meeste fietsen worden thuis nog even nagekeken. Er zijn echter ook kinderen die geen fiets hebben, Die lenen een fiets van iemand anders.
Als de fiets is goedgekeurd, mag je de weg op voor je examen. Het is lang niet overal zo dat de route alvast wordt geoefend met de hele klas.Of je ouders de route met je oefenen is ook niet vanzelfsprekend meer. Er zijn er die aangeven dat ze daar geen tijd voor hebben. Er zijn ook ouders die de route met hun kind rijden in de auto. Net alsof je daar wat van leert als kind.

Meer leerlingen zakken voor het praktijkexamen

Dit jaar werd het verkeersexamen voor de 78e keer gehouden. Er doen ongeveer 200.000 kinderen mee. (Waar zijn al die anderekinderen van Nederland? Zijn dat geen verkeersdeelnemers?.)
Van deze kinderen zakte 4,7 %, dat zijn  ongeveer 7000 kinderen.

Dit komt volgens Veilig Verkeer Nederland, omdat de kinderen steeds minder fietsen. Vanwege tijdgebrek of vanwege het drukke verkeer vinden de ouders het makkelijker om de kinderen op de achterbank van de auto te vervoeren.
Omdat de kinderen minder fietsen, komen ze ook minder in aanraking met verschillende verkeerssituaties. De meeste fouten die tijdens het examen worden gemaakt zijn het niet uitsteken van je hand, niet goed achterom kijken voor je naar links gaat en geen voorang verlenen.

Jaarlijks gaan er ongeveer 15 kinderen dood in het verkeer en raken er 350 gewond.
Dit kan voorkomen worden door vaker te fietsen met je kinderen en ze zo vertrouwd te maken met het verkeer.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl