X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "School en studie" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Tentamen- en examenstress

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van yellow yellow Auteur op infoyo sinds
23 Januari 2009


Bekijk het profiel van yellow
Datum: 12-10-2009
Auteur: Yellow
Het maken van proefwerken en tentamens is voor de meeste scholieren en studenten een zenuwslopend iets. De examentijd is zo mogelijk nog erger. Hoewel de voorbereidingen en studie meestal goed gedaan zijn, lijken de zenuwen soms de resultaten te beÔnvloeden. Natuurlijk heb je ook studenten, die nergens last van lijken te hebben, waarschijnlijk een persoonlijkheidskwestie. Een paar tips om wat minder zenuwachtig de tentamentijd door te komen.

Je fysieke conditie

Je fysieke conditie Je lichamelijke concitie moet op peil gehouden worden. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging of sport. Ga dus niet stoppen met sporten als je tentamentijd in aantocht is. Het is gewoon goed voor je bloedsomloop om veel te bewegen en te sporten. Als je met vertrouwen je tentamens wilt  maklen, dan zul je goed uitgerust moeten zijn.

Regelmatig slapen en eten

Regelmatig slapen en eten Te vaak te laat naar bed en te weinig slaap is niet goed voor je conditie. Ook al klinkt het ouderwets en hou je van stappen en uitgaan, in de tentamentijd is het wel noodzakelijk om je op je toekomst te richten.

Ontbijten

Ontbijten Op de ochtend van het tentamen zijn de goede  voorbereidingen noodzakelijk. Allereerst zul je wel moeten ontbijten. Vooral niet overslaan. Het is belangrijk om een licht ontbijt te nemen. Alle energie moet niet nodig zijn om een zware maaltijd te verteren. Wat ook goed is, is een korte wandeling  maken of een stuk te joggen. Dat helpt enorm om de ergste nervositeit weg te nemen. Deze ochtend neem je geen boeken of aantekeningen meer door, dat maakt alleen maar zenuwachtig. Je zult niets meer op kunnen nemen en je zit jezelf in de weg.

Tentamens maken

Tentamens maken Als de tentamens beginnen moeten alle stress verdwijnen. Een bladzijde vol vragen kan je overweldigen, maar als je alles eerst snel even doorleest, voor dat je aan de eerste vraag begint, kan dat al helpen om eventuele angsten weg te nemen. Het is onvermijdelijk, dat er vragen bij zullen zijn, die op het eerste gezicht moeilijk lijken of niet te maken.  Die sla je over en gaat eerst aan de vragen beginnen, die je liggen en waarvan je weet, dat je ze kunt maken. De moeilijke vragen kun je dan later opnieuw bekijken.
Als je je tentamen goed hebt geleerd en voorbereid, dan zal de stress, die je nog voelt vanzelf minder worden bij het maken van het tentamen. Het kan zelfs een aangename wending geven als je beseft, dat het allemaal best meeviel.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl